На клубному ЧС-2023, у першому ж матчі турніру було використано нововведення, згідно з яким арбітр має оголошувати в мікрофон своє рішення після перегляду VAR.

В матчі “Аль-Ахлі” – “Окленд Сіті” (3:0) арбітр після перегляду повтору ухвалив рішення про вилучення захисника новозеландської команди. Своє рішення рефері пояснив у мікрофон на весь стадіон. Зазначимо, що окрім вилучення арбітр ухвалив й інше рішення за допомогою VAR. Спочатку суддя призначив пенальті, але повтор допоміг йому зрозуміти, що фол стався за межами штрафного майданчика. Таким чином, 11-метровий удар був скасований.

Нагадаємо, у ніч з 1-го на 2 лютого стартував клубний ЧС-2023. Турнір проходить в Марокко. У першому матчі турніру зустрілися єгипетський “Аль-Ахлі” і новозеландський “Окленд Сіті”. Протистояння за путівку до чвертьфіналу завершилося розгромною перемогою африканської команди з рахунком 3:0.

На стадії 1/4 фіналу “Аль-Ахлі” зіграє з “Сіетл Саундерс” (США). Матч відбудеться 4 лютого. В іншому чвертьфіналі між собою зіграють марокканський “Відад” і саудівський “Аль-Хіляль”. Переможці матчів 1/4 фіналу в півфіналі зустрінуться з бразильським “Фламенго” і мадридським “Реалом”.