ФК Полісся розпочав підготовку до весняної частини VBET UA Перша на початку січня

За цей час команда вже провела три спаринги і активно готується до участі в міжнародному турнірі Winter Cup. Про те, як проходять збори, в яких кондиціях знаходиться команда та якими є очікування Полісся від участі у Winter Cup клубна пресслужба поговорила з головним тренером Юрієм Калитвинцевим.

– В першу чергу, хочу подякувати нашим воїнам ЗСУ за можливість працювати та президенту футбольного клубу Полісся Геннадію Буткевичу за те, що для підготовки команди створені усі належні умови, – зазначив Юрій Миколайович. – 11 січня ми розпочали тренування. Кожного дня в нас по два тренування — вранці та ввечері. Команда зараз знаходиться під сильним навантаженням. Ми не готуємось до контрольних поєдинків, бо ці ігри для нас — це тренування з підвищеною відповідальністю. Увесь наш збір триватиме впродовж двох з половиною місяців. Впродовж цього збору ми також візьмемо участь в турнірі.

– Як ви оцінюєте стан хлопців, в яких кондиціях вони розпочали збір?

– Хлопці в дуже доброму стані прийшли з відпустки. Очевидно, що вони сумлінно виконували індивідуальну роботу. Зараз вони теж гарно працюють видно, що вмотивовані, бо на сьогодні ми ще не маємо якихось особливих досягнень. У нас є задачі і ми готуємось до відновлення змагань VBET UA Перша. Вся програма збору розрахована так, щоб підготуватись до першої гри з Металургом з Запоріжжя.

– Під час зборів Полісся візьме участь в турнірі Winter Cup 2023. Як команда готується до цього турніру?

– На першому етапі ми провели три контрольні гри. Я вже казав, що початок зборів важкий, але футболісти це розуміли і по-іншому бути не може. Результати перших трьох контрольних матчів абсолютно не на першому місці. На першому місці — об’єм роботи та виконання тих вимог, про які ми говоримо. Всі три гри хлопці старались виконувати те, про що ми говоримо. Так, багато браку, погана реалізація, але це від того, що «голова думає, а ноги не біжать». На наступному етапі у нас буде турнір. Ще перед ним буде одна контрольна гра, а вже згодом сам турнір.

Турнір для нас, звісно, цікавий. Все ж в минулому році ми не просто взяли участь в турнірі, а виграли. Звісно, хотілось би захистити титул. Але знову ж, це — не найголовніше. Це — так само контрольні ігри. Чим цей турнір добрий — він наближений до офіційного турніру: є турнірне становище, набір очок. Це набагато цікавіше. В минулому році всі команди відзначили і якість, і корисність цього турніру. Виграти за будь-яку ціну (я маю на увазі, через кров, травми чи інше) — такої задачі в нас немає. Задача стоїть та, про яку я вже згадував — підготовка до відновлення чемпіонату.

– Якою буде програма зборів після турніру?

– В подальшому будуть чергуватися ігри з дворазовими тренуваннями. Звісно, що ближче до турніру буде більше вимог до якості та реалізації. Їх задача — терпіти, виконувати те, про що ми просимо і що пов’язане з їх індивідуальною майстерністю. І таким чином ми всі разом постараємось підійти до відновлення змагань.

– До команди в зимовому міжсезонні приєднався Борис Крушинський. Як він себе проявляє в команді та чи планується додаткове комплектування складу?

– Я довго слідкував за цим гравцем і керівництво та тренерський штаб прийшли до думки, що якщо гравець до нас готовий приєднатись і серцем грати за Полісся, то за можливості ми його запросимо. Він відгукнувся на нашу пропозицію. Я вважаю його добре кваліфікованим футболістом з божевільним потенціалом. Що мене радує найбільше — знаходячись короткий час в команді, він достатньо швидко в неї інтегрувався. Хлопці його признали. Десь може бути складно, бо ще потрібно вивчити всі вимоги, але я вважаю, що це якісне надбання.

Що стосується інших новачків, то брати, аби взяти — такого не буде. Ми не женемось за ротацією, ьцікавить якістю. І стосовно тих хлопців, які у нас вже є — я вважаю, що вони заслуговують пройти увесь шлях до кінця. Це важкий шлях. Далі — будемо дивитись. Всі гравці, які відповідатимуть нашим вимогам, будуть в команді, ті хто не відповідають, незалежно від прізвища, команду покинуть. В нас не «Червоний хрест», в нас команда майстрів і керівництво ставить перед нами завдання, які ми будемо виконувати. Але на сьогодні я не бачу сенсу робити якусь ротацію.

Пресслужба ПФЛ за матеріалами polissyafc.com