Потужний матч видали два Королівські клуби, справжня заруба. Баски очікувано грали від оборони, але знаходили моменти у контргрі. Ну, а Мадрид тиснув, тиснув і недотиснув.

Алекс Реміро – ось головний герой зустрічі. Воротар “Сосьєдада” завершив матч із 7 (!) сейвами, причому більшість із них реально складні.

Тільки за перші півгодини Бензема та Вінісіус по разу пробили з відмінних позицій, але воротар відбив. У відповідь “Сосьєдад” організував одну перспективну вилазку через лівий фланг, але Серлот не встиг на простріл. Ще один шанс не використав після відскоку Ільярраменді.

Ще в четвер здавалося, що Мадрид ледве дограв дербі з “Атлетіко” через втому, але сьогодні “Вершкові” знову гасали, як новенькі. Неймовірно! “Ла Реал” від цього страждав. На 46-й хвилині, коли баски чекали на перерву, Бензема вивів Віні на ворота – і знову Реміро відбив удар.

Другий тайм мало що змінив. Себальос і знову Вінісіус загрожували воротам, але перший пробив мимо, а другий як зачарований влучав лише у голкіпера. За “Сосьєдад” на цьому відрізку взявся відповідати Кубо. Два його проходи через фланг Камавінги завершилися ударами – і Куртуа витягнув обидва.

На цьому, здається, сили японця вичерпалися, але і “Реал” поступово сповільнювався. Вінісіус прогавив уже черговий момент, не забивши з досить гострого кута – і Анчелотті почав робити заміни.

Модрич і Асенсіо вийшли з лавки, гра знову трохи пожвавішала, але баски стояли, ніби від результату зустрічі залежать їхні життя. Приголомшлива самовіддача та концентрація. Нехай Реміро неодноразово творив чудеса, але й команду відзначати треба – весь “Сосьєдад” сьогодні заслужив на нічию.

Зрозуміло, що найбільше раділа цьому “Барселона”, її перевага над “Реалом” зросла до 5 очок – 47 проти 42. “Реал Сосьєдад” залишився третім з 39 балами, не підпустивши до себе “Атлетіко” (34).

19-й тур Прімери. Мадрид. “Сантьяго Бернабеу”

“Реал Мадрид” – “Реал Сосьєдад” – 0:0

“Реал”: Куртуа – Начо, Мілітао, Рюдігер, Камавінга – Вальверде (Модрич, 77), Кроос, Себальос (Асенсіо, 77) – Родріго, Бензема, Вінісіус

“Реал Сосьєдад”: Реміро – Елустондо (Оласагасті, 66), Субельдія, Ле Норман, Муньос (Ріко, 46) – Браїс Мендес (Наварро, 55), Субіменді, Ільярраменді – Оярсабаль (Марін, 55), Серлот (Карлос Фернандес, 84), Кубо

Попередження: Начо, 41 – Субіменді, 27, Елустондо, 65, Кубо, 68, Реміро, 90+3