Фанати “Атлетіко” перед матчем із “Реалом” повісили ляльку з білою футболкою та 20-м номером на спині на мосту в Мадриді. Там же красується банер із написом “Мадрид ненавидить “Реал”.

Під 20-м номером у “Реалі” виступає Вінісіус, якого фанати “Атлетіко” освистували і на чию адресу скандували образливі расистські кричалки перед та під час дербі у першому колі.

“Атлетіко” засудив дії фанів.

“З огляду на зображення, що з’явилися сьогодні в різних засобах масової інформації за кілька годин до матчу з мадридським “Реалом”, який відбудеться сьогодні ввечері, мадридський “Атлетіко” повідомляє, що подібні дії абсолютно огидні та неприпустимі і ганьблять суспільство.

Ми рішуче і беззастережно засуджуємо будь-які дії, які посягають на гідність окремих осіб чи організацій.

Суперництво між обома клубами максимальне, але й повага теж. Жодна людина, якими б не були його наміри чи кольори його команди, не повинна псувати співіснування вболівальників. Кожен повинен уникати цього.

Ми не знаємо автора чи авторів цього огидного акту, але їхня анонімність не дозволить їм уникнути відповідальності. Ми сподіваємося, що влада зуміє з’ясувати, що сталося, і що правосуддя допоможе викорінити таку поведінку”, – йдеться у заяві “Атлетіко”.

Чвертьфінал Кубка Іспанії пройде сьогодні, 26 січня, і розпочнеться о 22:00.