Тренер ФК Скорук Володимир Приземлін розповів про плани підготовки команди до весняної частини VBET UA Перша

Плани на збори

— Тренерським штабом був затверджений графік підготовки до відновлення чемпіонату, – сказав пресслужбі Скорука Володимир Приземлін. – У нас буде три збори. Поки футболісти готуються самостійно до початку першого збору, який розпочнеться 6 лютого. До першого збору вони мають підійти вже у більш-менш непоганому тонусі. Він буде втягуючим і триватиме до 15 лютого, після чого наддамо хлопцям день відпочинку і розпочнеться другий збір (з 17 лютого до 7 березня), який ми вважаємо вже основним. Під час нього ми працюватимемо над фізичними кондиціями і саме він повинен закласти фундамент на весь сезон. Ну, а третій збір (з 11 березня і до початку чемпіонату) буде більш спрямованим на тактику, буде ігровим, постійна робота з м’ячами. Тренуватися ми плануємо на стадіоні «Олімпійські резерви», а якщо там будуть якісь накладки, то будемо ще використовувати «Монтажник». Звісно, ми підключаємо і тренажерну залу, і аеробіку, і легкоатлетичний манеж.

Пошук форварда

– Щодо трансферів ми будемо раді бачити у своєму клубі кваліфікованих виконавців. Гадаю, що кожен тренер цього прагне. У першу чергу зараз шукаємо форварда. Так, у нас є Олександр Міщуренко, який для нашої команди топовий форвард і дуже яскраво провів осінню частину сезону, але у нього є свої травми і будемо відвертими, ми усі розуміємо, що роки все ж беруть своє. Тому хочемо знайти йому на допомогу кваліфікованого нападника, і не особливо важливо – молодого чи вже досвідченого, тут вже як поталанить.

Два матчі з Кременем і Металургом

– На цей час у нас заплановано п’ять спарингів, хоча, можливо зіграємо і більше матчів. Перший же спаринг у нас запланований на 15 лютого із друголіговим запорізьким Металургом-2. Далі матчі з клубами першої вісімки з VBET UA Перша – дві гри з Кременем (22 лютого і 4 березня) і ще одна зустріч з основною командою запорізького Металурга (25 лютого). Загалом, у цьому розкладі матчів, звісно, можуть бути зміни.

Насолода від тренерської роботи

– Хочеться подякувати Збройним Силам України за те, що ми зараз можемо займатися улюбленою справою. Завдяки футболу і роботі, я навіть не помітив цей перехід до тренерського штабу. Справді, це одні і ті ж хлопці, з якими я тільки виходив на поле, а зараз я їх треную. Відверто кажучи, я просто кайфую від своєї роботи. Від того, що роблю у нашому тренерському штабі під орудою Олександра Степанова і з таким президентом клубу, який є у Скорука, котрий намагається у цей непростий час робити все, що може для клубу. А ті гравці, що у нас зараз є, мають хороший потенціал і вони допоможуть вирішити наші завдання. Так, треба підсилення, але головне – у нас є кістяк команди, з яким дуже приємно працювати.

Вчитися і вчитися

– Зараз завдяки нашому президенту Максиму Анатолійовичу Скоруку клуб закупив статистичну програму Wyscout. Це може собі дозволити далеко не кожна професіональна команда, але тепер у нас така програма є. воримо про весняну частину сезону. Попереду лише вісім матчі і чотири суперника. Мабуть, у відпустки вже подивилися, хто як грає з майбутніх конкурентів?

Сильні групи

– Протягом чемпіонату, звісно, слідкували за подіями у Групі А VBET UA Першої. Мені особисто було цікаво порівняти сили нашої зони і західної. Зазвичай вважалося, що команди з заходу більш рівні, і їхня група все ж виглядає сильніше, тим більше, що з війною багато якісних футболістів нашого регіону вирушили саме на захід України. І такі команди, як Полісся, Карпати на рівні VBET UA Першої виглядають дуже потужно.

Довга дистанція

– З одного боку попереду тільки вісім матчів у цьому чемпіонаті, але треба думати не про вісім ігор, а про весь рік, на що і буде спрямована наша підготовка. Плануємо виконаити наші цілі: завдання мінімум – це зберегти прописку у VBET UA Першій, а максимум – це намагатися вигравати у кожному матчі. При цьому треба показати хороший, добротний футбол. Ми до цього прагнемо. Тому від весняної частини сезону ми чекаємо більшого, ніж від того, що у нас було восени.

Концентруватимемося на виступах навесні і переконаний, що нам все вдасться. Є впевненість, що ми проведемо якісні збори, підсилимо склад трьома-чотирма кваліфікованими гравцями і в цілому наш тренерський штаб позитивно дивиться у майбутнє.

Пресслужба ПФЛ за матеріалами fcskoruk.com