Один із центральних матчів 19-го туру Серії А між “Ювентусом” і “Аталантою” практично втратив турнірну інтригу – після того, як туринський клуб втратив п’ятнадцять очок через фінансові махінації та звалився в середину турнірної таблиці.

Однак і без того, поєдинок вийшов яскравим – шість забитих м’ячів.

Але навіть бойова нічия з рахунком 3:3 не дивує – тому що з 2017 року, у дванадцяти останніх матчах “Ювентуса” з “Аталантою” нічийний результат фіксувався вісім разів. Плюс по дві перемоги у кожної з команд.

Дивує інше: “Ювентус” за два матчі в Серії не пропускав вісім м’ячів дуже давно. Майже 35 років тому – з листопада 1988 року, коли “Юве” обіграв “Болонью” (4:3), а потім з рахунком 3:5 поступився “Наполі”. Цікаво, що тепер знову повторилася історія з п’ятьма пропущеними м’ячами від неаполітанців (і теж могли забити тричі, якби не кіпер “Наполі” Алекс Мерет).

При цьому нігерійський форвард “Аталанти” Адемола Лукман став тільки лише третім африканцем, який за половину сезону сягнув позначки в десять і більше голів – після співвітчизника Віктора Осімхена (до речі, теж у поточному сезоні!) та камерунця Самуеля Ето’О.

До речі, Лукман – лише четвертий гравець в історії “Аталанти”, який забив понад десять голів за половину сезону. До Адемоли подібного успіху досягали тільки скандинавські форварди. Йорген Соренсен і Карл Хансен відзначилися в сезоні 1949-50, а Поуль Расмуссен – у сезоні 1952/53. Сімдесят років тому!