Офіційний сайт «Ювентуса» опублікував заяву директора клубу Мауріціо Сканавіно у зв’язку з санкціями, що були застосовані Федерального суду Італії.

«Перш за все, від імені всього клубу, хотів би відмежуватися від тих псевдофанатів, які використовували мову ненависті щодо Гравіни, його сім’ї та прокурора Чіне.

Ми будемо рішуче підтримувати наш захист, але робитимемо це відповідними методами з великою повагою та компетентністю.

Ми вважаємо цей вирок абсолютно несправедливим та нечесним. У найближчі дні ми звернемося в Національний олімпійський комітет Італії, щоб підтримати наші тверді та однозначні позиції. У те, що це несправедливий вирок віримо не лише ми, а й наші вболівальники.

Також маю подякувати уболівальникам інших команд, людей, які давно працюють у футболі, а також відомих особистостей на телебаченні та в соціальних мережах, які показали, що усвідомили всю неправомірність і перебільшеність цих рішень.

Гадаю, вони зрозуміли, як несправедливо може чинити федеральне правосуддя. Це викликає занепокоєність, адже сьогодні це сталося з «Ювентусом», а завтра – з іншим клубом.

Черубіні виконує роль спортивного директора та має декілька обов’язків. Очевидно, що йому заборонили виконувати ряд функцій, включаючи діяльність на трансферному ринку.

Ми самоорганізувалися й швидко відреагували, вирішивши призначити Франческо Кальво головним футбольним директором спортивного напрямку. якому підпорядковутиметься сфера впливу Черубіні.

Франческо – відома людина у світі футболу, він має великий досвід роботи в «Ромі», «Ювентусі» та «Барселоні», а також довгий час працював у такій транснаціональній корпорації, як Philip Morris.

Що стосується можливих переговорів на трансферному ринку, то Франческо допомагатиме мені спільно Джованні Манною, чинним спортивним диреткором Next Gen, який володіє великою компетенцією.

Я говорив з командою і побачив велику єдність. Я був здивований, побачивши надзвичайно спокійну та рішучу групу людей. Всі футболісти були обізнані, підготовані, навіть їх повідомлення передають настрій та ситуацію в клубі», – сказав Сканавіно.

Нагадаємо, у «Ювентуса» зняли 15 очок за фінансові махінації. Також була інформація, що туринський клуб можуть виключити з єврокубків.