Прімера. 18-й тур
22 січня, 22-00. Більбао. “Сан-Мамес”
Арбітр: Хосе Санчес Мартінес
Трансляція: MEGOGO, Volia TV

Атлетік

“Атлетік” вперше за чотири останні сезони реально претендує на єврокубки – теоретично баски навіть мають шанс залетіти до ЛЧ з 4-го місця. Їх проблема – ігровий спад після ЧС. Братам Вільямс подорож в Катар нашкодила.

З кінця грудня “Атлетік” розійшовся нулями з “Бетісом” та “Осасуною”, а дербі “Ла Реалу” програв (1:3). Перемога над “Еспаньйолом” (1:0) у Кубку трохи прикрасила загальне враження, але лише трохи. Атаки у команди Ернесто Вальверде, як і раніше, нема. Ветерани Муньяїн, Еррера та Рауль Гарсія з лавки спостерігають, як молодь не може зв’язати 2-3 передачі.

Можливо, проти Мадрида тренеру є сенс поставити саме на ветеранів – у них багатий досвід перемог у Класіко. Втім, має сенс і інша стратегія – перебігати “Реал”, котрий з початку січня кожні три дні грає топ-матч. Мусить же він колись втомитися!

Реал

Втім, не факт, що це станеться вже на “Сан-Мамесі” – все-таки Карло Анчелотті має невеликий простір для маневру.

Кубковий матч проти “Вільярреала” посеред тижня для “Реала” витягнули запасні Асенсіо, Камавінга та Себальос. Чому б не дати їм шанс і у Більбао? Тим паче, Модрич тільки-но вилікувався, а Кроос не біжить. Коли, якщо не зараз молодь має показати, що гідна носити “вершкову” футболку?

Загалом у “Реала” все добре на виїзді у Ла Лізі – 21 очко у 9 матчах; більше лише у “Барселони”. Також Мадрид банально вище класом, ніж баски; у нього більше досвіду та менталітет переможців. З ризиків для чемпіона – лише вже згадана втома. З 7 по 19 січня “Реал” зіграв два близькі матчі з “Вільярреалом”, відбігав 120 хвилин з “Валенсією” і програв Класіко “Барсі”. Це дуже багато навіть для професіоналів.

“Атлетік” – “Реал” статистика особистих зустрічей

Минулого сезону “Реал” та “Атлетік” зустрічалися аж чотири рази – у Ла Лізі та Суперкубку Мадрид тріумфував, а от у Кубку короля сильнішим був Більбао (1:0).

Якщо ж копнути глибше, то “Реал” у Більбао мав проблеми у 2017-19 роках, а ось далі Адуріс закінчив, і Мадрид виграв 4 матчі із 5.

Орієнтовні склади

“Атлетік” має великі проблеми з центром захисту, де Єрай Альварес дискваліфікований, а Іньїго Мартінес заліковує травму; його участь під великим питанням.

У “Реала”, як і раніше, в лазареті Чуамені та Алаба. Також на тижні до них приєдналися Васкес та Карвахаль, а це означає ще й проблеми на правому фланзі захисту. З хорошого – тільки повернення у стрій Модрича.

“Атлетік”: Сімон – де Маркос, Паредес, Вівіан, Берчіче – Дані Гарія, Весга – Вільямс, Сансет, Ніко Вільямс – Гурусета

“Реал”: Куртуа – Начо, Мілітао, Рюдігер, Менді – Модрич, Камавінга, Себальос – Вальверде, Бензема, Вінісіус