Лист від ФІФА та УЄФА із погрозами виключення української Асоціації футболу зі складу цих організацій виявився підробкою.

Раніше була інформація, що ФІФА та УЄФА може виключити Україну зі своїх організацій через нібито втручання державної влади у футбольні справи, а саме у вибори президента УАФ. Відповідний лист від цих організацій був опублікований працівниками УАФ, а потім передрукований журналістами.

Журналіст Костянтин Андріюк запевняє, що цей лист не є справжнім і на це вказують кілька факторів.

«Я дізнався, що офіційно ЗМІ України надіслало запит до УЄФА та ФІФА наприкінці грудня – без відповіді, вони повторили запит у січні – без відповіді. Я показав «лист» людині, яка роками вела кореспонденцію з УЄФА. Він відповів, що це нонсенс.

«А знаєте, чому УАФ не виклала його на офіційному сайті? Тому що навіть коли УЄФА та ФІФА його побачать, УАФ завжди зможе сказати, що це не сторінка Протасова і хтось це вигадав», – написав Андріюк у своєму телеграм каналі.

Нагадаємо, керівництво УАФ публічно заявляло про тиск на організацію з боку держави, яка нібито хотіла незаконним шляхом змінити керівництво українського футболу.