Директор Олександрії Дмитро Кітаєв розповів про підготовку команди до весняної частини чемпіонату України, назвав ціль підопічних Руслана Ротаня на другу частину сезону, поділився поглядами на кадрові питання та Кубок України.

– Які завдання будуть стояти перед командою на другу частину чемпіонату?

– У нас завдання не змінюється. Його поставив президент на початку сезону.

– Потрапити до топ-4?

– Так-так.

– Що ви чули про Кубок України, який впеше в історії не розпочався в першій частині сезону? Готовий ФК Олександрія в ньому зіграти навесні?

– Чув, але ми не готові у ньому брати участь. Тому що зараз не той формат. Давайте закінчимо цей сезон чемпіонату України. Бо так, як ми граємо, з купою перенесень, не можемо зіграти та їдемо на виїзди, не граємо ігри, то нам ще Кубка України не вистачало.

– Є у клубу ще якісь легіонери на контракті? Дубра, Фомба?

– Ні, немає. Коли почалася повномасштабна війна, то вони одразу покинули країну і все. 

– У Ротаня вже були якісь побажання щодо кадрових питань у команді?

– Це все обговорювалось у розмовах. Роботи ведуться, але їх не так багато.

– Натякніть хоча б.

– Поки не можу (посміхається, – прим.). Ротаню подобається той склад, який є зараз, але в нього є пару побажань. По них працюють, але подивимося. Це ж не так швидко.

– Взимку плануєте запросити легіонерів?

– Дуже сумніваюся. Тому що легіонери, ви бачите, то вони хочуть грати, то ні, тут їм страшно, в цій частині України – ні. У нас насправді дуже хороший склад і треба працювати з тими, хто є, щоб нормально ввійти у весняну частину вже награним складом. Нічого кардинального змінюватися не буде.

– Чому вирішили змінити тренера? Першу частину сезону ФК Олександрія завершила на п’ятому місці, але маючи дві гри у запасі. Перемога та нічия і вже наздогнали Зорю. Тобто, майже завдання виконано, а попереду ще є час.

– Не дуже хотів би обговорювати це питання. Думаю, що Юрій Володимирович свою думку виклав, чому з ним розірвали контракт. Це важка тема, яку швидко не пояснити.

У трьох словах, то у нас були різні погляди на побудову та структуру футболу. Я цю фразу сказав, але кожен її зрозуміє по своєму і перекрутить. Не хочу цього коментувати. Ми розійшлися без скандалу, по робочому.

– Розсталися без скандалів, чисто по робочому?

– Так. Чисто по робочому.