23-річний український голкіпер Орест Костик розповів про те, як у ході сезону УПЛ йому вдалося виграти конкуренцію у досвідченого Олександра Рибки.

Костик розповів, що незважаючи на конкуренцію за місце у складі, він підтримує добрі стосунки із 35-річним екс-голкіпером національної збірної України Рибкою.

«Він один із найсильніших моїх партнерів за всю кар’єру, і я беру приклад із нього. Олександр багато допомагає мені під час тренувань та дає поради. У нас гарне спілкування. Можу сказати, що ми — друзі. Навіть зараз, коли ми не бачимося, підтримуємо зв’язок».

Молодий воротар зізнається, що стати першим номером у “Металісті” йому допомогло везіння. До шостого туру УПЛ саме Рибка був безальтернативним гравцем стартового складу. Однак під час виїзного матчу з Вересом (2:1) він зазнав травми і місце на полі довірили Костику.

«Вважаю, що мені допомогло везіння. Олександр травмувався в матчі проти Вереса, і я його замінив тоді. Команда перемогла і мені довірили місце у воротах на наступні матчі. Поки мій друг відновлювався, я добре показав себе», – сказав Костик в інтерв’ю сайту «Український футбол».

Зазначимо, що у першій частині сезону Костик провів за Металіст 10 матчів в УПЛ, у яких пропустив 13 голів. Дві гри футболіст зіграв “на нуль”. Гравець подався на зимові збори вже з Дніпом-1.