Кубок Англії. 3-й раунд
9 січня. 22:00. Оксфорд. Стадіон “Кассам”
Трансляція: Setanta Sports
Дискваліфіковані: відсутні
Травмовані: Кайл Джозеф, Сем Болдок, Маркус Браун – Габріель Жезус, Ріс Нельсон (обидва – “Арсенал”)

“Оксфорд”

Всі згадані вище матчі в Оксфорді припали на 80-ті роки минулого століття – найкращий період в історії “жовтих”. “Оксфорд” тоді виступав у елітному дивізіоні, виграв свій найбільш значущий трофей (Кубок англійської Ліги) і мав би дебютувати в єврокубках, якби не дискваліфікація англійських команд через Ейзельську трагедію.

Наразі “Оксфорд” виступає у третьому дивізіоні (Ліга 1) і мріє про вихід у Чемпіоншип. Щоправда, результати команди поки що не відповідають заявленій меті. “Жовті” провалили старт сезону і тепер щосили намагаються надолужити згаяне. З кінця жовтня по середину грудня команда видала серію з десяти матчів без поразок. Проте після Різдва зазнала двох прикрих невдач – поступилася 0:3 “Іпсвічу” та 0:1 “Ексетеру”. Вони призвели до падіння “Оксфорда” у нижню половину турнірної таблиці. Тому мова про боротьбу за одну з прямих путівок в Чемпіоншип вже не йде, а від зони плей-оф “жовті” відстають на одинадцять очок.

“Арсенал”

“Каноніри” останнім часом постійно знаходяться в центрі уваги преси. Команда Мікеля Артети зберігає лідерство в Прем’єр-лізі і активно шукає підсилення на трансферному ринку. Вочевидь Кубок Англії наразі є останнім турніром в списку пріоритетів для тренера “Арсенала”, але вдруге поспіль вибувати у першому ж матчі лондонці напевне не хочуть. Торік “каноніри” на виїзді з рахунком 0:1 поступилися “Ноттінгем Форест”, а перед тим вибули у четвертому раунді, з аналогічним рахунком програвши в гостях “Саутгемптону”.

Початок року виглядає для “Арсенала” важким. Декілька днів тому “каноніри” приймали “Ньюкасл”, який впевнено тримається у групі лідерів чемпіонату Англії. А попереду у підопічних Мікеля Артети дербі з “Тоттенгемом” та домашній матч з “Манчестер Юнайтед”.