Матч 1/32 фіналу Кубка Англії, в якому Манчестер Юнайтед приймав Евертон, відбувся сьогодні на стадіоні Олд Траффорд і завершився перемогою господарів (3:1).

Кілька днів тому ЗМІ повідомляли, що керівництво “Евертона” після поєдинку на “Олд Траффорд” остаточно вирішить долю Френка Лемпарда. Завдання привезти результат з такого матчу – було надважким, а зважаючи на поточну ситуацію “ірисок” – практично нереальним. Але вони все одно спробували нав’язати свою гру “манкуніанцям”.

Щоправда, відразу ж гості були ошелешені. На четвертій хвилині Миколенко втратив Антоні у штрафному і бразилець без проблем переправив м’яч у порожні ворота з асисту Рашфорда. Дивний рух був від Віталія, проспав він вінгера МЮ.

Через хвилину Марсьяль мав шанс зробити рахунок 2:0, але Пікфорд врятував Лемпарда і компанію. Згодом і “Евертон” спробував атакувати. Спочатку Миколенко знайшов у центрі Грея, але удар того з лінії штрафного у чудовому стрибку потягнув де Хеа, а потім “іриски” все-таки зрівняли рахунок.

Поміг їм у цьому вищезгаданий де Хеа. Після прострілу Мопе іспанець якимось дивом пропустив м’яч між ногами, а Коуді вже вніс круглого у порожні ворота. Ось так Давід за дві хвилини виконав дві абсолютно протилежні дії. Перший пропущений гол МЮ за п’ять матчів.

Після 16-й хвилини гра трохи заспокоїлася. До кінця тайму небезпеку створив Рашфорд, але його досить підступний – з відскоком від газону – дальній удар потягнув Пікфорд. Ще один момент господарі створили теж з-за меж штрафного: постріл Еріксена летів за прекрасною обвідною траєкторією, але трохи вище воріт. Могла бути краса.

Другий тайм почався з травми одного з лідерів “Евертона” Івобі – Маласія його “зламав”, хоч і зіграв у межах правил. Вже через дві хвилини після відновлення гри господарі знову вийшли вперед, а точніше їм допоміг у цьому Коуді. Захисник “Евертона” оформи своєрідний дубль, знову забивши у порожні ворота. Тепер вже у свої і з пасу Рашфорда. Ох і накрутив у цьому моменті нападник Коулмена.

На 63-й хвилині у гостей був єдиний момент за ввесь другий тайм, але Миколенко не зміг вдало пробити після прострілу від партнера: у падінні влучив у Варана. Господарі відповіли кількома моментами, але остаточну крапку поставили на останніх секундах матчу: Гарначо заробив пенальті, а Рашфорд його реалізував. Маркус забиває у п’ятому поспіль матчі після повернення з Чемпіонату світу-2022 у Катарі. Сьогодні він взяв участь в усіх трьох голах МЮ.

До речі, Миколенко провів невпевнений матч. Починаючи від помилки на старті зустрічі, завершуючи вільними зонами позаду на його фланзі. Можливо якраз той момент на четвертій хвилині так вплинув на Віталія. Українця замінили наприкінці матчу, адже Лемпард кинув всі сили в атаку. Не допомогло.

“Манчестер Юнайтед” – “Евертон” 3:1

Голи: Антоні 4, Коуді 52 (авт.), Рашфорд 90+7 (пен.) – Коуді 14

Манчестер Юнайтед: де Хеа – Далот, Варан, Шоу, Маласія (Л. Мартінес 76) – Каземіро (Фред 71), Еріксен (Магвайр 83) – Антоні (Мактоміней 84), Фернандеш, Рашфорд – Марсьяль (Гарначо 71)

Евертон: Пікфорд – Коулмен (Гордон 81), Годфрі, Коуді, Тарковський, Миколенко (Макніл 81) – Івобі (Дукуре 51), Гейє, Онана – Мопе (Калвер-Льюїн 69), Грей

Попередження: Фернандеш 28 – Годфрі 61, Дукуре 67, Онана 88