Кубок Англії, 1/32 фіналу
6 січня, 22:00. “Олд Траффорд” (Манчестер)
Головний арбітр: Даррен Інгленд
Пряма трансляція: Setanta Sports

Манчестер Юнайтед

Після перерви у клубному футболі “манкуніанці” перемогли в чотирьох поспіль матчах із загальною різницею 9:0. І це при тому, що в трьох з чотирьох матчів на позиції центрбека грали Каземіро чи Шоу, а у всіх чотирьох справа в захисті виходив дублер Ван-Біссака. Не можна говорити за цими результатами, що “манкуніанці” повернулися на свою, здавалося б звичну (але давно вже призабуту), вершину, проте певну стабільність отримали точно.

У цьому відрізку поєдинків були переважно команди з дна турнірної таблиці, або з Чемпіоншипу (як “Бернлі” у Кубку ліги), однак такий період важливий для колективу тен Хага. По-перше – це здобути впевненість. Уже досить давно “червоні дияволи” не лише на постійній основі перемагали аутсайдерів, а і практично завжди диктували свої умови гри супернику. І навіть коли опонент володів ініціативою – це теж було бажання “манкуніанців”. До прикладу, у зустрічах проти “Бернлі” чи “Борнмута” були відтинки, коли “червоні дияволи” віддавали м’яч при потрібному їм рахунку і таким чином виснажували суперника. У кишені тен Хага ще багато козирів, і цікаво їх буде перевірити на більш іменитих суперників, ніж умовний “Вулвергемптон”.

Кадри господарів

Марсьяля замінили у попередньому матчі через пошкодження, однак воно не було надто сильним, тож він вийшов з лазарету. А ось ван де Бек, котрий теж завчасно покинув поле у поєдинку з “Борнмутом”, ще досі лікується. Мактоміней повернувся після хвороби, а ось про Санчо тен Хаг на перед матчевій пресконференції навіть не згадував. Поки Джейдон не в загальній групі.

Евертон

Лемпард якимось дивом тримається на посту “ірисок”. Приблизно якраз в цей період минулого року – 16 січня, якщо бути більш точними – був звільнений попередній постійний наставник “Евертона” Рафаель Бенітес. Якраз невдовзі схоже може відчути і Френкі. За останні шість матчів його підопічні тільки одного разу не програли. І це був просто виняток із правил, адже “Евертон” відібрав очки в гостях не в кого-небудь, а в чинного чемпіона Англії – “Манчестер Сіті”.

А ось у решті матчів… без коментарів. Найбільш болючими поразками є невдалі результати проти конкурентів за виживання: “Борнмута” та “Вулвергемптона”. Окрім цього ще й в попередньому турі “Брайтон” розгромив “ірисок” з рахунком 4:1 на “Гудісон Парк”. “Евертон” спромігся забити гол престижу лише на 90+2-й хвилині, та і те з пенальті. Окрім відсутності результату на команду тисне і відсутність атакувальної гри, як такої. Лемпард досі не може зрозуміти, хто у нього основний нападник.

Кадри гостей

“Евертон” приїде на “Олд Траффорд” без молодого правого захисник Паттерсона – він вибув на шість тижнів. Також не будуть грати Таунсенд та вихованець МЮ Гарнер. Окрім цього невідомо, чи візьмуть участь Гордон і Калверт-Льюїн – тести будуть проведені в день поєдинку. Ну і цікаво, чи випустить Лемпард Віталія Миколенка, чи поставить все-таки другий склад на “Олд Траффорд”.

Останні п’ять матчів Манчестер Юнайтед та Евертона

Останні п’ять зустрічей господарів

03.01.23. Манчестер Юнайтед – Борнмут 3:0 (АПЛ)
31.12.22. Вулвергемптон – Манчестер Юнайтед 0:1 (АПЛ)
27.12.22. Манчестер Юнайтед – Ноттінгем Форест 3:0 (АПЛ)
21.12.22. Манчестер Юнайтед – Бернлі 2:0 (Кубок ліги)
10.12.22. Бетіс – Манчестер Юнайтед 1:0 (ТМ)

Останні п’ять зустрічей господарів

03.01.23. Евертон – Брайтон 1:4 (АПЛ)
31.12.22. Манчестер Сіті – Евертон 1:1 (АПЛ)
26.12.22. Евертон – Вулвергемптон 1:2 (АПЛ)
23.11.22. Евертон – Сідней Вондерерс 5:1 (ТМ)
20.11.22. Евертон – Селтік 0:0 (4:2 в с. п.) (ТМ)

Останні п’ять особистих зустрічей між Манчестер Юнайтед і Евертоном

09.10.22. Евертон – Манчестер Юнайтед 1:2 (АПЛ)

09.04.22. Евертон – Манчестер Юнайтед 1:0 (АПЛ)

02.10.21. Манчестер Юнайтед – Евертон 1:1 (АПЛ)

07.08.21. Манчестер Юнайтед – Евертон 4:0 (ТМ)

06.02.21. Манчестер Юнайтед – Евертон 3:3 (АПЛ)

Цифри і факти

  • Востаннє “Манчестер Юнайтед” програв “Евертону” на “Олд Траффорд” ще у грудні 2013-го. Тоді, у перший сезон після Фергюсона, команду тренував Девід Моєс.
  • 207 поєдинків провели між собою команди. Рахунок за перемогами 91:68. У 48-ми зустрічах була зафіксована нічия.
  • В останніх семи домашніх матчах “манкуніанці” перемогли.
  • “Іриски” востаннє перемагали в Кубку Англії ще у 1995, “Манчестер Юнайтед” – у 2016-му.
  • Суха серія “червоних дияволів” триває вже 390 хвилин.
  • Востаннє “Евертон” перемагав у жовтні проти “Крістал Пелас” (3:0). Це була єдина звитяга за останні 11 офіційних матчів.