У середу, 4 січня, Київський апеляційний суд мав розглянути апеляційні скарги Андрія Павелка та прокуратури, які оскаржили рішення Печерського районного суду міста Києва про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для президента УАФ з можливістю внесення застави у розмірі 9,8 млн гривень.

Проте за 20 хвилин до початку засідання адвокат президента УАФ Андрія Павелко Денис Бугай подав клопотання про перенесення судового розгляду. Як повідомляє журналіст Костянтин Андріюк, Бугай зараз перебуває у відпустці:

«На засідання Павелко прийшов сам, Без Блохіна, Бєланова, Дем’яненка, Михайличенка. Але за 20 хвилин до початку засідання надійшло клопотання від адвоката Павелка Дениса Бугая. Нібито, він перебуває у відпустці, тому засідання просить перенести. Ще одного адвоката в такій структурі, як УАФ, не знайшлося».

Зазначимо, що участь захисника у кримінальних справах є обов’язковою під час розгляду кримінальних справ. До речі, слідство підозрює Павелко та інших керівників УАФ у розкраданні коштів під час будівництва заводу з виготовлення штучних полів.