Головний тренер київського “Динамо” Мірча Луческу поділився своїми спогадами про легендарного бразильця Пеле, який пішов із життя вчора, 29 грудня.

Свого часу Луческу вдалося зіграти проти Пеле. На чемпіонаті світу у 1970 році збірна Румунії мінімально поступилася Бразилії (2:3). У тій грі Пеле відзначився дублем, а Луческу вивів свою команду з капітанською пов’язкою. Після завершення зустрічі вони навіть обмінялися футболками.

“Я був доволі близький до Пеле за віком. У нього був надзвичайний образ, я дивився на нього як на інопланетянина. Він мав усе необхідне для чудової гри на найкращому рівні. Технічно, фізично, тактично – все було на висоті. Я вважаю, що він був Майклом Джорданом для своєї команди.

У мене є футболка Пеле. І я її не прав. На ній досі є сліди трави. Я вже не пам’ятаю, чи спілкувався з ним перед грою, чи ми просто перетнулись на полі після матчу. Моя футболка, яку я подарував Пеле, наскільки розумію, була виставлена ​​ФІФА в музеї футболу в Москві на чемпіонаті світу 2018 року. Ймовірно, хтось її подарував”, – наводить слова Луческу Gsp.ro.