Народний депутат України, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту Жан Беленюк прокоментував закон про персональні санкції щодо спортсменів, які підтримують російську агресію, до списку яких потрапив і українець Анатолій Тимощук.

“Я не знаю, чи залишилось у Тимощука ще якесь майно в Україні, але цим рішенням ми зробили все, щоб з Україною його більше нічого не пов’язувало. Наразі ми внесли у список 56 спортсменів. Але одразу після публікації цього списку до мене почали телефонувати колеги й називати нові прізвища ворогів України, причому надаючи відеодокази їхніх ворожих поглядів. Тому цей список буде однозначно розширений. Щоб не додавати до нього по одному прізвищу, ми зберемо всіх і внесемо цілим пакетом”.

“Тепер РНБО повинна промоніторити всіх цих спортсменів, чи мають вони якесь майно в Україні, чи мають активи. Якщо мають — все буде заблоковано. Якщо ні — це буде сигнал іншим прихильникам війни”.

Раніше повідомлялося, що до санкційного списку потрапили 55 російських спортсменів і українець Тимощук. Термін санкцій – 10 років. Санкції передбачають блокування активів осіб на території України, обмеження торгових операцій, а також заборону в’їзду на територію України, позбавлення державних нагород України, інших форм відзначення. Загалом у переліку санкцій – 18 пунктів.

Нагадаємо, що у березні цього року Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ позбавив Тимощука тренерської ліцензії, титулів, а також довічно заборонив займатися футбольною діяльністю в Україні.