Голкіпер донецького “Шахтаря” Анатолій Трубін розповів про роботу з Ігорем Йовічевичем:

“ – Ігор Йовічевич прийняв “Шахтар” після Де Дзербі. З чого почалося ваше з ним знайомство?

– Він перед командою виступив: “Хоч ми й зібралися після тривалої перерви в омолодженому складі, “Шахтар” – це “Шахтар”. Маємо максимальні цілі й будемо працювати над їх досягненням, тому що “Шахтар” звик тільки перемагати. Тут не хлопчики, а провідні гравці”. Це нас дуже надихнуло.

– Що для вас, як для воротаря, змінилося з його приходом?

– Звісно, кожен тренер бачить гру по-своєму, є нововведення і в силовій роботі, і в тактиці, в удосконаленні техніки. Для мене особисто це черговий позитивний досвід, адже у нас були й португальські штаби, й італійські, зараз у нас тренер воротарів – іспанець, Франсіско Галан з “Атлетіко” (Мадрид). Я працюю з великим інтересом і чекаю нових зборів, матчів, турнірів.

– Але, погодьтеся, перші контрольні матчі оновленого “Шахтаря” не вражали – вашу команду навіть називали “збірною”…

– Ну, знаєте, сказати можна будь-що. Звичайно, був елемент незіграності, ще треба було звикнути до вимог Містера. Проте, врешті-решт, ми всі знали одне одного, багато хто – ще з часів академії. Так що “Шахтар” працював за своїм планом, осінні результати підтвердили, що це було недарма.

– “Шахтар”, де вже не було гравців рівня Тайсона, Марлоса, Мораеса, Ісмаїлі, Алана Патріка, виглядав дуже незвично. А для вас?

– Ті, кого запросили цього року в “Шахтар”, і без відходу легіонерів заслужили свій шанс. Звісно, ви перелічили великих майстрів, але ті ж Тайсон, Марлос, Алан не одну сотню матчів уже зіграли, в них вірили. Молодь же робить перші кроки, їм важко, їм треба адаптуватися. Тому закликаю вболівальників вірити в наших футболістів, у них є запас міцності та можливість прогресувати. Вірю, що вони покажуть, що не гірше навчені та мають хороші перспективи в футболі.

– Достатньо глянути на командні фото “Шахтаря” річної, дворічної давнини, щоб переконатися, як змінилася команда. І біля вас, як воротаря, більше немає Ісмаїлі, Додо, Марлона, чутки відправляють в Нідерланди Матвієнка, а також запевняють, що може піти Кривцов. Нема остраху за захист?

– Ні, тому що незамінних не буває. “Шахтар” доводив своїми успішними трансферами, що наші гравці прогресують і виходять на світовий рівень. Що ж, отже, і тих, хто пішов, ми зможемо гідно замінити, підготувати нових зірок. Матвієнко у нас уже досвідчений лідер. Поряд – Кривцов, Бондар, який теж прогресує. І серед молоді є здібні гравці оборони, ось Фарина, наприклад, має всі шанси стати висококласним захисником.

Кожен із молодих гравців хоче стати чемпіоном, досягти чогось у єврокубках і збірній. Всі з відповідальністю ставляться до своїх завдань. Врешті-решт, ми ще нічого не досягли, попереду – вирішальна частина сезону”, – сказав Трубін.

Відзначимо, що після першої частини сезону “Шахтар” посідає друге місце в УПЛ, поступаючись першому “Дніпру-1” п’ять заліковими пунктами.