Гравці збірної Польщі виступали за відставку головного тренера команди Чеслава Міхневича, повідомляє Interia.

Раніше стало відомо, що Міхневич залишить збірну Польщі. Його контракт, який закінчується 31 грудня, не буде продовжено. За даними видання, гравці команди були незадоволені тренером і виступали за його відставку. Перед фіналом ЧС-2022 нападник команди Роберт Левандовський зателефонував президенту Польського футбольного союзу і передав позицію команди: гравці не уявляють собі подальшої співпраці з Міхневичем після останніх подій.

Раніше повідомлялось, що команді не подобається захисний стиль команди Міхневича. У команді був конфлікт через премію у 30 мільйонів злотих, яку пообіцяв прем“єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Левандовський та група гравців вважали, що премію мають поділити на всіх порівну. Міхневич та деякі інші футболісти хотіли, щоб виплати були залежно від кількості зіграного часу. В підсумку команда цю премію так і не отримала.

Міхневич вступав у конфлікти з журналістами. Багатьох з них він забанив у Твіттері, а пізніше видалив свій аккаунт. Крім того, вже після ЧС-2022 він публічно розкритикував прессекретаря збірної Якуба Квятковського, що було негативно сприйнято персоналом збірної. Більшість була на боці Квятковського, який працює у Польскому футбольному союзі вже 10 років.

52-річний Чеслав Міхневич очолив збірну Польщі у січні цього року. Під його керівництвом поляки вийшли у 1/8 фіналу ЧС-2022, де поступились Франції (1:3). Загалом під керівництвом Міхневича Польща зіграла 13 матчів, у яких 5 разів перемогла, тричі зіграла внічию та 5 разів програла.