У понеділок, 19 грудня, пройшла нарада за участю клубів Ліги та команд, що підтвердили участь у Відкритому Зимовому Кубку ПФЛ, на якій обговорили положення про турнір.

Також було обговорено його формат, місця проведення, заявки, арбітраж та інші організаційні питання. На сьогодні уже 12 команд підтвердили участь змаганнях, з них вісім команд ПФЛ та ще чотири – аматорських колективи, повідомляє пресслужба організації.

Cтарт цих змагань, спрямованих на більш якісну підготовку команд ПФЛ до сезону, запланований на початок лютого 2023 року. Наступна нарада щодо Зимового Кубку запланована протягом нинішнього тижня.

Відзначимо, що за підсумками першого етапу змагань у Першій лізі в групах А і Б визначилися команди, які продовжать боротьбу за місця в УПЛ, і ті, які змагатимуться за право залишитися в Першій лізі.

Нагадаємо, що згідно з Регламентом за підсумком змагань два переможці чемпіонської групи напряму виходять до УПЛ, а команди, що посядуть третє й четверте місця, гратимуть у плей-оф із командами, які посядуть 14-е й 13-е місця в УПЛ відповідно.

Щодо групи на вибування, то восьма команда напряму переходить до Другої ліги, а сьома – грає в плей-оф із другою командою Другої ліги.

Футбольний сезон в Україні призупинено на зимову перерву. У Першій та Другій лігах змагання відновляться у квітні 2023 року.