Збірна Хорватії здобула перемогу над командою Марокко у матчі за третє місце на чемпіонаті світу з футболу-2022 у Катарі.

Гра відбулася на стадіоні Халіфа у Досі та завершилася з рахунком 2:1 на користь картатих.

Чемпіонат світу. Матч за 3-є місце

Хорватія – Марокко – 2:1

 Гвардіол, 7, Оршич, 42 – Дарі, 9

 Унахі, 69, Амалла, 83

Хорватія: Лівакович – Шутало, Гвардіол, Станишич – Перішич, Модрич, Ковачич, Маєр (Пашалич, 66), Оршич (Якич, 90+5) – Лівая (Петкович, 66), Крамарич (Влашич, 61).

Марокко: Буну – Аттіят-Аллах, Ель Ямік (Амалла, 67), Дарі (Банун, 64), Хакімі – Амрабат, Ель-Ханнус (Унахі, 55), Сабірі (Чейр, 46) – Буфаль (Зарурі, 64), Ен-Несірі, Зієш.

Арбітр: Абдулрахман Аль-Джасим (Катар).

Стадіон: «Міжнародний стадіон Халіфа» (Доха, Катар).

Хорвати забили досить швидкий гол вже на сьомій хвилині матчу. Його автором став 20-річний форвард Йошко Гвардіол, який головою пробив у ворота марокканців після скидки від Івана Перішича.

Підопічним Валіда Реграрі знадобилося дві хвилини, щоб відновити паритет у грі. Марокканець Ашраф Дарі ударом головою увігнав м’яч у нижній правий кут воріт після розіграшу штрафного.

Ще до перерви картаті провели небезпечну атаку та знову вийшли вперед. Форвард Міслав Оршич замість пасу на партнерів пробив по воротах, і м’яч рикошетом від штанги залетів у сітку воріт Боно.

У другому таймі зустрічі глядачі голів не побачили. На 75-й хвилині марокканці претендували на пенальті за фол на Хакімі, але арбітри VAR вважали інакше.

Таким чином збірна Хорватія перемогла Марокко та стала бронзовим призером чемпіонату світу з футболу. Переможець турніру визначиться завтра, 18 грудня, у матчі Аргентина – Франція.