Чемпіонат світу. Матч за третє місце
Ер-Райян, Халіфа Інтернешнл Стедіум
Хорватія – Марокко 17:00
Трансляція – Megogo, Суспільне

Хорватія

Хорватія провела ще один прекрасний мундіаль, знову перевершивши всі очікування. Команда Анте Даліча блискуче стримувала Бельгію та Марокко у груповому етапі, довела битву з Японією до улюбленої серії пенальті, та вбила весь атакуючий потенціал Бразилії у 1/4, здійснила героїчний камбек та знову забрала своє у серії 11-метрових.

Але на півфінал “шашкових” вже не вистачило. Аргентина видала потужний командний оборонний перфоманс, а Лео Мессі демонстрував свою геніальність на іншій половині поля. А після двох пропущених під завісу першого тайму шансів Хорватії просто не залишалося.

Хорватія мала на один день відпочинку більше, ніж Марокко. І стільки кадрових втрат у плей-офф у них не було. Тож чекаємо на той же стартовий склад, що й у півфіналі, хіба що з шансом для Влашича з перших хвилин.

Марокко

Марокко чинив у півфіналі навіть більший опір, ніж Хорватія. Хоча розпочався поєдинок з чинними чемпіонами світу найгіршим з можливих сценарієм – африканці пропустили вже на 5-й хвилині. Загалом удруге за турнір підопічні Валіда Реграги пропустили гол, і вперше були змушені відіграватися. Багато хто думав, що на цьому “атлаські леви” закінчаться.

Але виявилося, що крім найкрутішої позиційної оборони на турнірі та продуманих патернів для контратак у Марокко є й інші переваги. Так, забити Франції так і не вдалося. Але чого коштували 30 дотиків усередині чужого штрафного майданчика. З ударами часто затягували або ухвалювали невдалі рішення в останній момент, але придавити “ле бле” їм все одно вдалося.

Реграгі не вгадав із переходом на 3 центрбеки. Залишився без центрального захисника Агер на розминці, його партнера і капітана Саїса на 21-й хвилині, а багато інших грали лише з 60-70 відсотками фізичної готовності за словами тренера. І все одно навіть у незручному сценарії їм удалося показати пристойний футбол. Вражаюче!

Статистика та факти

  • Суперники єдиний раз зустрічалися між собою у першому турі групового етапу, завершивши гру без голів
  • Хорватія вдруге в історії зіграє у матчі за 3 місце. 1998-го їм вдалося взяти бронзу, перемігши Нідерланди (2:1)
  • Марокко може стати першою африканською збірною, яка здобула бронзу на Чемпіонаті світу
  • У матчі з Францією (0:2) у 1/2 Марокко пропустив більше, ніж за всі попередні ігри турніру (5 матчів, 1 пропущений)

Орієнтовні склади

Хорватія: Лівакович – Юранович, Ловрен, Гвардіол, Соса – Модрич, Брозович, Ковачич – Влашич, Крамаріч, Перішич

Марокко: Буну – Хакімі, Ель-Ямік, Дарі, Аттійят-алла – Унаї, Амрабат, Амалла – Зієш, Ен-Несірі, Буфаль