Сполучені Штати планують передати Україні комплекти розумних бомб Joint Direct Attack Munition (JDAM).

Вони включають пристрої глобального позиціонування для підвищення точності і можуть бути прикріплені до різних видів зброї та літаків. JDAM фактично може перетворювати некеровані авіаційні боєприпаси на “розумні бомби”.

Адміністрація президента США планує передати Україні передове електронне обладнання, здатне перетворювати некеровані авіаційні боєприпаси на “розумні бомби”. Про це повідомляє The Washington Post. За допомогою “розумних бомб” ЗСУ із високим ступенем точності зможуть уражати російські військові позиції.

Водночас союзники України на Заході обговорюють способи забезпечити їй “вирішальну перевагу” над російськими окупаційними силами й покласти край повномасштабній війні. Про це повідомили співрозмовники Evening Standard. Одне із джерел видання припустило, що обговорення можуть зрештою призвести до постачання Україні сучасних винищувачів. Водночас співрозмовники Evening Standard підкреслили, що підтримка України все ж буде обмежена, аби не спровокувати ширший конфлікт із Росією.