Головний тренер Гірника-Спорт Ігор Жабченко проаналізував виступи своєї команди у першій частині сезону VBET UA Перша. Нагадаємо, що колектив із Горішніх-Плавнів посів останнє місце у своїй групі.

‐ Ігоре Валентиновичу, ваша команда набрала вісім очок і забила вісім голів. Це не той підсумок першої частини сезону який ви очікували?

‐ Для нас це дуже неоднозначний сезон. Якщо відверто, то ми навіть могли не стартувати, але за два тижні до початку чемпіонату керівництво клубу ухвалило рішення брати участь у змаганнях. Довелося за короткий проміжок часу буквально збирати нову команду, адже з попереднього сезону три-чотири футболісти.

Проявити себе змогли ті клуби, які зберегли свій склад після минулого чемпіонату. Саме ці чотири клуби боротимуться у Чемпіонському раунді за підвищення у класі. Вважаю, що результати закономірні.

‐ Чого не вистачило команді, щоб конкурувати на рівних?

‐ Вважаю, що у нас було всього дві провальні гри, а інші матчі грали достойно. Залишилися неприємні спогади від ігор з Кременем та ЛНЗ. За рівнем гри у більшості протистояннях не поступалися, але нам банально не щастило. До того ж, варто було краще реалізовувати свої моменти. Два тижні для підготовки – це дуже мало. Переноси матчів з Полтавою та Черніговом також зіграли з нами злий жарт. На жаль, це була найбільш провальна осіння частина сезону за увесь період роботи в Гірнику-Спорт.

‐ Як оціните новий формат змагань?

‐ Я б не проводив цей чемпіонат, а просто орагнізував змагання на кшталт Ліги чемпіонів. Можна було взяти команди з Першої і Другої ліг і поділити їх на четвірки. Думаю, що такий формат був би набагато цікавіший, адже підготовка не було однаковою у всіх командах. Кубкова система була би більш справедливою і цікавою.

‐ Можете розповісти про плани на міжсезоння?

– Зараз хлопці вже відпочивають. На базі зберемося наприкінці січня або на початку лютого. Все залежить від нашого спонсора Ferrexpo. Якщо підприємство працюватиме, то братимемо участь у весняній частині сезону. Якщо будуть фінансові проблеми, то можемо не продовжити чемпіонат.

‐ Можливо, хтось хоче залишити команду? Розкажіть також про потенційних новачків?

‐ Залишив Гірник-Спорт Юрій Сеницький, з яким у нас була домовленість ще на початку сезону. Також більше не є гравцем нашого клубу Сергій Дворник. У Сологуба та Малакі завершилася орендна угода. Щодо підсилення, то хочеться запрошувати у команду тих футболістів, які відповідають твоєму баченню футболу і зможуть підсилити колектив. Проте, не завжди це вдається з огляду на фінансову ситуацію.

Відзначу, що з минулого складу Гірника-Спорт дев’ять футболістів грають в УПЛ. Якби ми змогли зберегти цей склад, то осінню частину сезону мали всі шанси завершити в топ-4. Йдеться про Понєдєльніка, Твердохліба, Мильченка, Дмитрука, Паламара, Паламарчука, Кравчука та ін. Завжди складно працювати, коли немає стабільності.

‐ Цей сезон відкрив багато нових імен. Наприклад, Гірний та Галата проявили себе з найкращого боку і на двох забили 16 м’ячів?

‐ Галата мене не здивував, адже він ще у минулому дуже сильному чемпіонаті забивав. Щодо Гірного, то він своєю роботою заслужив на цей прогрес. Чудово, коли у нас є такі молоді таланти. Відзначу, що у нашій команді є гравці, які у майбутньому гратимуть в УПЛ.

‐ Що можете побажати вболівальникам Гірника-Спорт і всім українцям наприкінці 2022 року?

‐ Вболівальникам насамперед бажаю терпіння. Думаю, що Гірник-Спорт гратиме на високому рівні. Всім українцям бажаю якомога швидше перемогти у цій війні проти загарбників. Вірю у ЗСУ і бажаю їм сили, наснаги та здоров’я.

Пресслужба ПФЛ