Головний тренер збірної Франції Дідьє Дешам висловився на пресконференції про матч півфіналу чемпіонату світу проти Марокко. Він вважає, що Les Bleus зможе знайти спосіб забити “атлаським левам”.

“Нікому не вдалося забити Марокко? Ми обов’язково знайдемо рішення, але факт залишається фактом: ця команда здатна дуже добре захищатися, а суперники ще не знайшли, як зламати їхню оборону.

Проте не слід зводити всю їхню гру до оборони, бо, якби вони не мали інших якостей, особливо в атаці, їх не було б зараз тут. Ця команда найкраще організована, що дозволяє їм добре захищатися та доставляти проблеми суперникам.

Мої спостерігачі стежили за всіма матчами збірної Марокко та сказали мені, на що треба звернути увагу. Це і буде нашою метою – завдавати їм неприємностей, щоб ми мали шанси забити, і грати надійно.

Марокко має такі ж шанси на вихід у фінал, як і ми. Мені не подобається слово “ворожий”, їхній запал йде їм на користь. Я знаю, що на трибунах буде гамірно, мої спостерігачі розповіли про це. Гравці теж знають.

Це не змусить забивати голи, але може вплинути, і ми маємо це враховувати. Підготовка до матчу – це підготовка до того, що відбувається на полі, але навколишнє оточення теж важливе, і гравці знають, чого чекати”, – сказав головний тренер збірної Франції.

Нагадаємо, що перед півфіналом у ворота Марокко нікому не вдалось забити. Єдиний пропущений м’яч, автогол, атлаські леви пропустили на груповому етапі з Канадою (2:1). Ні Португалія, ні Іспанія, ні Бельгія, ні Хорватія так і не вразили ворота збірної Марокко.

Півфінал відбудеться 14 грудня о 21:00.