Український захисник “Арсеналу” Олександр Зінченко згадав свою першу зустріч із нинішнім наставником лондонців Мікелем Артетою.

Було це у 2016 році, коли українець перейшов до “Манчестер Сіті”, де Артета був помічником Пепа Гвардіоли.

“Коли я прийшов у “Ман Сіті”, він уже тоді був готовий працювати головним тренером. Кожен шматочок його поради був дуже важливим – це було саме те, що гравець хоче почути, особливо це важливо для молодих гравців.

Після кожного тренування він багато працював з молодими гравцями, і вправи, бесіди та поради були такими важливими. Це чудова якість, якою він володіє.

Ви можете бути найкращим у минулому футболістом, але ви можете не знати, що і коли вам слід сказати, коли ви тренуєте. Він має цю якість.

Я був здивований його прогресом, коли перейшов до “Арсеналу”. Він явно став кращим з того часу, як я бачив його востаннє в “Манчестер Сіті” – він приголомшливий тренер. Я сподіваюся і не сумніваюся, що він обов’язково виросте як тренер”, – сказав Зінченко.

“Деякі люди думають, що ми тут відпочиваємо, але це не так. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб підготуватися якнайбільше і краще.

Це те, що ми намагаємось зробити. Ми чекаємо на інших хлопців. Деякі з них все ще на чемпіонаті світу, а деякі приєднуються день за днем. Ми вже майже у повному складі”, – резюмував Алекс.