Капітан Скорука Артем Перебора поділився враженнями від першої частини сезону, розповів про дебютний гол на професіональному рівні, а також про плани на відпустки

Підсумки півріччя

– Вважаю, що ми могли виступити краще, – сказав гравець клубній пресслужбі. – Довго розкачувалися і важко входили у сезон. Особливо це стосується першого кола. Ту частину ми провалили, багато тоді було невдалих ігор. Але вже у другому колі ми набрали кондиції, зміцнилися, плюс склад поповнився кількома виконавцями, які нас підсилили, тому, відповідно, у нас і пішли вдалі матчі. Так, були ігри, де нам трошки не таланило, але в цілому ми все одно могли виступити краще, тому враження від виступу команди досить суперечливе. Головне відчувалося, що у команди був запас для того, щоб виступити краще. Щодо особистої гри, то я собою завжди незадоволений, тому, як кажуть, є над чим працювати.

Роль капітана

– Не можу сказати, що щось сильно змінилося на полі, хоча, звісно додалася відповідальність, адже капітанська пов’язка накладає на тебе відповідальність за усе, що відбувається у команді і за полем, і на полі – все це ти повинен контролювати. Плюс ти напряму контактуєш із керівництвом від футболістів, можна сказати, як переносник інформації. Так що є своя відповідальність, і я намагаюся із цим впоратися.

Повернення у професіонали

– Коли я приходив у томаківський Скорук, то команда тільки грала у першості області і завданням там було потрапити до трійки призерів. І якби мені тоді сказали, що за кілька років я буду грати зі Скоруком у Першій лізі ПФЛ, то я б ніколи в житті в це не повірив би. Це просто якесь диво! Але потім команда з кожним роком зростала, зростала і одного разу президент клубу Максим Скорук, коли ми грали в аматорах, зайшов у роздягальню і сказав, що прагне грати у Другій лізі. Ми спочатку в це не повірили, а потім подивилися на його настрій, на те, які футболісти почали до нас приходити і стало зрозуміли, що Скорук — це команда з майбутнім і вона буде зростати і далі. І я вважаю, що Перша ліга для клубу не межа.  

Дебютний гол

– Для мене у першу чергу завжди важливий результат команди, а ні свої якісь особисті досягнення. Проте, все ж таки цей факт тиснув, адже голи завжди додають впевненості і собі, і команді, тому хочеться забивати частіше. Забив тільки в останньому турі, хоча прагнув забити раніше, і не один гол, при чому у мене були хороші моменти, але не забивав. Що ж, будемо працювати над цим зимою, щоб вже весною частіше розпечатувати ворота суперників.

 Вплив війни

– Переживають усі. І ті хлопці, що з Дніпра переживають за нікопольських, і у нас дійсно є хлопці з Херсону, які покинули власні дома і переїхали. Ну а Нікополь – це дуже затишне містечко, а його кожного дня і ночі бомблять. Сподіваюся, що скоро це все вже закінчиться і буде велика перемога нашої країни. Усі ми віримо в ЗСУ! Переконаний, що невдовзі ми повернемося до Нікополя, а усі хлопці повернуться до рідних міст з родинами до своїх квартир. Ну і вся наша команда повернеться на власну базу, де можна буде повноцінно готуватися до сезону і радувати своїх вболівальників. 

Різниця між лігами

– У Першій лізі команди фізично краще підготовлені, і тактично краще готові, ну і майстерність футболістів вище. Повторюся, там де нас пробачали у Другій лізі, коли могли вдарити повз воріт, то тут точно з двох моментів один використовується. І це при тому, що обидва голкіпери нас багато виручали, і все одно ми достатньо багато пропускали.

Плани на відпустку

– Зараз нічого особливого не роблю, а в основному приділяю увагу родині. Але вже за тиждень домовляємося з хлопцями, хто у нас місцевий, збиратися три рази на тиждень і будемо поступово себе готувати. Плюс тренери нам кожному скидають індивідуальні програми, і вже із січня кожен з нас розпочне свою підготовку по цим програмам, де тренування розписані на кожен день. Таким чином, до початку зборів ми усі вже повинні бути готові до навантажень, які запропонує нам тренерський штаб,- резюмував Артем Перебора.

Пресслужба ПФЛ за матерілами fcskoruk.com