Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали трьох осіб за підозрою у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів в Одесі.

За інформацією «Дзеркала тижня», серед них власники «Чорноморця» Борис Кауфман та Олександр Грановський.

Попередня правова кваліфікація дій затриманих – ч.1 ст.255 та ч.3 ст.369 КК України («Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній» та «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» – прим.).

За даними детективів, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місці з’явилася нова. Зокрема, вони налагодили схему системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради.

«Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом», – заявили в НАБУ.