У матчі 1/8 фіналу чемпіонату світу-2022 з футболу збірна Англії святкувала впевнену перемогу над Сенегалом.

Чемпіонат світу. 1/8 фіналу.

Англія – Сенегал – 3:0

 Хендерсон (39), Кейн (45+3), Сака (57)

 Кулібалі (76)

Англія: Пікфорд, Вокер, Стоунз (Даєр, 77), Магуайр, Шоу, Хендерсон (Філліпс, 82), Райс, Беллінгем (Маунт, 76), Фоден (Гріліш, 65), Сака (Рашфорд, 65), Кейн

Сенегал: Е.Менді, Сабалі, Кулібалі, Діалло, Якобс (Балло-Туре, 84), Сісс (Гуй, 46), Н.Менді, Дьятта (П.Сарр, 46), І.Ндіає (Дьєнг, 46), І.Сарр, Діа (Д’єдіу, 72)

Арбітр: Іван Бартон (Сальвадор)

Стадіон «Ель-Байт» (Ель-Хаур, Катар)

У середині першого тайму зустрічі Сарр був дуже близький до того, щоб реалізувати свій задум. М’яч, після його удару зблизька, пролетів над перекладиною воріт.

Через 9 хвилин Діа у штрафному майданчику прийняв передачу врозріз між захисниками і пробив по центру воріт, але Пікфорд видав чудовий сейв. А на 38-ій хвилині матчу Беллінгем продемонстрував чудове бачення поля, Хендерсон отримав від нього дотепну передачу в штрафному майданчику і влучним ударом в один дотик низом відправив м’яч у сітку по центру воріт – 1:0.

У компенсовані хвилини першого тайму Фоден продемонстрував чудове бачення поля та віддав передачу, адресатом якої став Кейн, котрий з меж штрафного майданчика холоднокровно відправив м’яч у сітку – 2:0.

На 57-ій хвилині матчу Фоден виконав чудовий пас, адресатом якого в штрафному майданчику став Сака, який швидко та влучно пробив по центру воріт, повз безпорадного голкіпера – 3:0.

атч завершився з рахунком 3:0. Збірна Англії стала четвертим чвертьфіналістом турніру. В 1/4 фіналу, який відбудеться 10 грудня, Англія зіграє з Францією, яка раніше впевнено переграла Польщу.