Наставник збірної Мексики Херардо Мартіно покине посаду після того, як “Ель Трі” не вдалось подолати груповий етап чемпіонату світу-2022.

Про відхід з посади 60-річний аргентинець оголосив одразу після вильоту з чемпіонату світу – на післяматчевій прес-конференції. Перемоги над Саудівською Аравією виявилося недостатньо – Польща пройшла далі завдяки кращій різниці голів. Мексика набрала однакову кількість очок з Польщею (по 4), але пропустила на один м’яч більше (на останніх хвилинах гри з Саудівською Аравією).

“Мій контракт закінчився у той момент, коли арбітр дав фінальний свисток. Я повністю беру на себе провину за цю невдачу Мексики. Це була наша найкраща гра на Мундіалі. Ми створили найбільшу кількість гольових моментів і могли забити необхідну кількість голів, але не вдалося”, – цитує Мартіно Marca.

Мексика вперше за 44 роки не змогла подолати груповий етап Мундіалю. Що стосується Херардо Мартіно, то наставник очолив команду в січні 2019 року. Під його керівництвом мексиканці зіграли 66 матчів, у яких в середньому набирали трохи більше двох очок за гру.

Раніше Херардо Мартіно працював у Барселоні, збірних Аргентини та Парагваю, а також у низці клубів Південної Америки.