Чемпіонат світу. Груповий етап Група F, третій тур
1 грудня, 17-00. Ер-Райян, стадіон Ахмед бін Алі
Трансляція – Megogo Футбол 1, Суспільне

Хорватія

Хорватія перед фінальним туром очолює групу F, маючи кращу різницю м’ячів у порівнянні з Марокко. У першому турі “шашкові” відіграли з африканцями нульову нічию. Наступний матч розпочався для колективу Златко Даліча шокуючим чином – Альфонсо Девіс відзначився голом у першій атаці. Але хорвати зібралися і забили 4 у відповідь, включаючи два від Андрія Крамарича.

Віце-чемпіони світу хоч і далекі від форми чотирирічної давності, але високу планку все ще тримають. Нічия з міцною командою Марокко була здобута з позиції сили – тільки слов’яни мали шанси на перемогу в тій зустрічі. Вразив і досвід команди Даліча проти молодих та талановитих канадців. Модріч і компанію зовсім не збентежив ранній пропущений, і “шашкові” холоднокровно розправилися з суперником.

Бельгія

Пік бельгійської команди теж припав на минулий Мундіаль. Але регресує команда Роберто Мартінеса набагато швидше, ніж хорватський кістяк пенсіонерів. Одна з ключових проблем – в роздягальні. Лідер команди Де Брюйне пройшовся своїми партнерами, заявивши, що у Бельгії занадто стара і повільна оборона для перемоги на Чемпіонаті світу. Це викликало жорстку реакцію у Алдервейрелда і колектив розколовся на дві групи.

Чисто ігрових проблем у “червоних дияволів” теж вистачає. Бельгія погана як у позиційних атаках, так і у грі першим номером. Зелених канадців обіграли мінімально (1:0). Але навіть для такого результату Тібо Куртуа довелося тягти 11-метровий. У наступному матчі від впевненості найкращого кіпера світу не залишилося й сліду. Куртуа пропустив м’яч під пахвою після підступного штрафного з гострого кута від Саїсса, а потім ще один від Абухляля.

Статистика та факти

  • Хорватія програла лише 1 із 9 останніх матчів на ЧС (5 перемог, 3 нічиї)
  • Хорватія не програвала у 5 останніх зустрічах на ЧС (4 перемоги)
  • У 18 останніх матчах хорвати програли лише одного разу
  • У 13 останніх матчах ЧС Хорватія не забивала лише одного разу
  • 3 із 4 останніх зустрічі проти Хорватії бельгійці виграли
  • Бельгія лише одного разу вилітала на груповому етапі за останні 6 мундіалей

Орієнтовні склади

Хорватія: Лівакович – Станішич, Шутало, Гвардіол, Соса – Брозович, Ковачіч – Влашич, Модріч, Перішич – Крамарич

Бельгія: Куртуа – Дендонкер, Вертонген, Алдервейрелд – Кастань, Тілеманс, Вітцель, Карраско – Еден Азар, Де Брюйне – Батшуайї