У матчі третього туру групи В чемпіонату світу-2022 з футболу збірна США святкувала над Іраном.

Чемпіонат світу 2022. Група B. 3-й тур

Іран – США – 0:1

 Пулішич, 38

 Хоссейні 77 – Адамс 43

Іран: Бейранванд – Резаеян, Хоссейні, Пураліганджі, Мохаммаді (Карімі 45+2) – Езатолахі, Нуроллахі (Торабі 71) – Хаджсафі (Джалалі 71), Голізаде (Ансаріфард 77) – Азмун (Годдос 46), Таремі

США: Тернер – Дест, Картер-Вікерс, Рім, Робінсон – Адамс – Маккені (Акоста 77), Ю. Муса – Веа, Сарджент (Райт 77), Пулішич (Ааронсон 46)

Попередження: Хоссейні 77 – Адамс 43

Американські футболісти активно розпочали матч – контроль м’яча, кількість удару. А от досягти свого змогли лише на 38-ій хвилині матчу. Після навісної передачі в штрафний майданчик Сержіно Дест зіграв головою, спрямувавши м’яч вниз і Крістіан Пулішич (США) блискуче зорієнтувався та відправив його в сітку. 0:1. При цьому гравець отримав травму. Після отримання медичної допомоги він зміг повернутися на футбольне поле.

У компенсовані хвилини першого тайму Тімоті Веа забив гол, але взяття воріт було скасовано. Суддя на лінії зафіксував положення поза грою.

Збірна США у другому таймі матчу більше думала про збереження здобутої переваги у рахунку і не форсувала події на полі. Іранці не змогли зрівняти рахунок та зачепитися за путівку до плей-оф турніру.

Матч завершився з рахунком 1:0. Завдяки здобутим трьом очкам збірна США з другого місця вийшла до плей-оф ЧС-2022.