У матчі другого туру групи Н чемпіонату світу-2022 з футболу збірна Португалії здобула перемогу над Уругваєм.

Чемпіонат світу. Група Н. 2 тур.

Португалія – Уругвай – 2:0

 Фернандеш, 53, 90+3 (пен.)

 Невеш, 38, Феліш, 77 – Бентанкур, 7, Олівера, 44

Португалія: Кошта, Канселу, Діаш, Пепе, Мендеш (Геррейру, 42), Б.Сілва, Невеш (Леау, 69), Карвалью, Б.Фернандеш, Роналду (Рамуш, 82), Феліш (Нунеш, 82).

Запас: де Са, Патрісіу, Дало, Антоніу Сілва, Вітінья, Ж.Маріу, Пальїнья, Орта, Андре Сілва.

Уругвай: Рочет, Коатес, Годін (Пельїстрі, 62), Хіменес, Варела, Вальверде, Бентанкур, Весіно (де Арраскаета, 61), Олівера, Кавані (Суарес, 73), Нуньєс (М.Гомес, 72).

Запас: Соса, Муслера, Х.Родрігес, Вінья, Касерес, Торрейра, де ла Крус, Угарте, Ф.Торрес, Каноббіо.

Арбітр: Аліреза Фагані (Іран)

Стадіон «Лусаїл Айконік» (Лусаїл, Катар)

У першому таймі матчу голів не було забито. Найбільш небезпечним моментом був епізод на 32-ій хвилині: Бентанкур проскочив повз двох захисників і пробив, наблизившись до голкіпера – Кошта відбив м’яч, який летів низом по центру воріт.

На 52-ій хвилині матчу Фелікс отримав чудову передачу і пробив зблизька – м’яч полетів поруч з лівою штангою воріт Уругваю.

А через дві хвилини голкіпер збірної Уругваю Рочет не розрахував траєкторію руху м’яча після того, як Фернандеш виконав навіс у штрафний майданчик, і круглий опустився у порожні ворота – 1:0.

На 75-ій хвилині матчу Гомес влучив у штангу воріт збірної Португалії. Через три хвилини Суарес пробивав зі штрафного – м’яч пролетів повз ворота португальців. У наступній атаці уругвайців Арраскаета пробивав по воротах – голкіпер Кошта надійно зіграв у цьому епізоді.

На 89-ій хвилині матчу Хіменес зіграв рукою в штрафному майданчику, але головний арбітр відхиляє всі вимоги про призначення пенальті і гра продовжилася. Але все ж через хвилину арбітру повідомлення про потребу перегляду VAR щодо цієї ситуації. Як наслідок призначено пенальті, яке реалізував Фернандеш.

Наприкінці зустрічі Фернандеш втратив чудову можливість оформити хет-трик. Матч завершився з рахунком 2:0. Здобута перемога дозволила португальцям вийти до плей-оф турніру.

Раніше збірна Гани здолала Південну Корею (3:2).

У третьому турі чемпіонату світу, 2 грудня, збірна Південної Кореї зіграє з Португалією, а Гана – з Уругваєм.