Бойовою нічиєю між національною командою Іспанії та збірною Німеччини завершилася недільна програма другого туру групового етапу чемпіонату світу-2022.

Чемпіонат світу. Груповий етап. Група E. 2-й тур.

Іспанія – Німеччина – 1:1

 Мората, 62 – Фюллькруг, 83

 Бускетс, 44 – Керер, 36, Горецка, 58, Кімміх, 60

Іспанія: Сімон – Альба (Бальде, 82), Родрі, Лапорт, Карвахаль – Педрі, Бускетс, Гаві (Коке, 66) – Ольмо (Вільямс, 66), Асенсіо, Торрес (Мората, 54).

Німеччина: Ноєр – Раум (Шлоттербек, 87), Рюдігер, Зюле, Керер (Клостерманн, 70) – Горецка, Кімміх – Мусіала, Гюндоган (Сане, 69), Гнабрі (Гофманн, 85) – Мюллер (Фюллькруг, 70).

Арбітр: Данні Маккелі (Віллемстад, Кюрасао/Нідерланди).

Стадіон: «Аль-Байт» (Ель-Хаур, Катар).

Вже на старті матчу Дані Ольмо з лінії штрафного пальнув у поперечину, показавши настрій “Червоної фурії”. Відповіді від німців не було.

До середини другого тайму Ферран Торрес втратив два напівмоменти. Німці огризнулися лише під завісу тайму голом з офсайду від Тоні Рюдігера – звісно, ​​головою.

Загалом обом командам сильно не вистачало гостроти. Тренери явно не вгадали зі складами, і першим схаменувся Енріке, випустивши чистого форварда – Морату. Як нескладно здогадатися, невдовзі саме Альваро відкрив рахунок. Допомогла йому фірмова передача з флангу від Альби.

І ось тільки на цьому місці прокинулися Флік, його штаб, а ще німецька збірна на полі. З виходами Сане та Фулькруга “Бундестім” заграла гостріше, наполегливіше – і в Іспанії виникли проблеми. Як Мусіяла з кількох метрів влучив у Сімона – досі загадка, але він це зробив.

Втім, навіть так вийшло добре, адже німці відчули смак гри, свою силу. Іспанія ж показала свою головну слабкість – команда Луїса Енріке дуже вразлива без м’яча.

Гол у відповідь був логічним, і показово, що забив його 29-річний гігант Фулькруг з “Вердера”, який ще пару років тому грав у Другій Бундеслізі, але тут і зараз саме в ньому Німеччина може знайти міць і силу, необхідну для голів. Здається, Флік урок вивчив і надалі модних “фальшивих дев’яток” ми не побачимо. Втім, це стосується й Енріке – Іспанія з Моратою явно яскравіша, ніж без нього.

Ну, а в таблиці у “Фурії” карт-бланш – 4 очки та матч проти Японії в останньому турі. У німців поки що один бал, але попереду в неї лише Коста-Ріка, а це, як показали іспанці, чудовий шанс і перемогти, і різницю голів підправити.