Мундіаль-2022. Бельгія поступилася Марокко

Збірна Марокко забила свій перший гол на чемпіонаті світу у Катарі. Це сталося у матчі другого туру групового етапу проти Бельгії. Автор голу – півзахисник Абдельхамід Сабірі із “Сампдорії”. Перший гол команди у матчі, забитий Хакімом Зієшем, було скасовано ВАР.

Мундіаль-2022, 2-й тур.

Бельгія – Марокко  0 : 2.

0 – 1. Сабірі – 73.

0 – 2. Абухлаль – 90+2.

Зустріч команд, які не пропустили на старті, але європейці ще й забили Канаді той 1 нещасний гол.Торган Азар став одним із 3 гравців, яких Роберто Мартінес поміняв після ігрового фіаско проти Канади, яку дивом вдалося обіграти на старті. Саме брат капітана “червоних дияволів” створив перший супермомент. На 5 хвилині вивів Батшуаї розрізним пасом сам на сам з Муніром, який в останню мить замінив на воротах Буну (воротар Севільї ще під час виконання гімнів стояв у стартовому складі). Голкіпер, який грає за Аль-Вехда у чемпіонаті Саудівської Аравії, потягнув. Безліч подач зі стандартів і не тільки. Саїс з партнерами знімають більшість м’ячів. Доволі примітивний футбол Бельгії триває.

Хто, як не Зієш. Вінгер Челсі завдає першого удару Марокко на 21 хвилині – над поперечиною. Провал крайків європейців. Меньє не дотягнувся до м’яча, Кастань програв Хакімі верхову дуель. Амалла бахнув з льоту. Над прицілом ще працювати і працювати. Показали повтор, як Куртуа у своєму воротарському безсоромним фінтом прибав Ен-Несірі. Ефектно партнер Луніна всадив форварда Севільї на п’яту точку. Дві схожі атаки правим флангом від обох збірних. Спочатку Еден Азар розігнав атаку і кинув у розріз на Меньє, але продовження захисник Борусії Д не знайшов. А ось Хакімі випередив опонента і пробив. Знову надто сильно, надто високо.

Зієш на 45+2 забив зі штрафного, виконавши ідеальний удар/подачу на правому фланзі. Ось тільки біда в тому, що Саїс заліз у положення поза грою. І хоча центрбек, відомий за виступами в АПЛ, м’яча не торкався, він явно заважав зреагувати Куртуа. Ромен ще й у стійку дуже боляче врізався – подвійний фейл. Бельгія зі своїх 70% володіння витиснула аж 6 ударів на 0,95 xG. По суті всі її реальні моменти завершилися після 17 хвилини. Марокко перебігав фаворита на 2 кілометри, але в атаці може похвалитися ще меншим: 3 удари, 0,13 очікуваного гола, вся надія на ривки Хакімі та геній Зієша.

Ель-Несірі класно обігрується і робить ривок у серце штрафного, де видніється діра. Але партнери більше люблять покатати вату, аніж віддати своєчасний гострий пас. У підсумку Зієш здалеку розім’яв Куртуа. Еден Азар розхитав захисника і пробив. Ще один пристойний порятунок від Муніра. Буфал теж накручує захисників на фланзі й викручує в дальній, але мінімальний промах заважає відкрити рахунок. Жодна з команд не може зламати оборону суперника. Важко доходять у фінальну третину, не вистачає темпу.

Бельгія взагалі виглядає командою пенсіонерів, а на заміну ще й виходить 35-річний Мертенс. Інертний Де Брюйне, посередній Еден Азар, Батшуаї відрізаний від команди. Вінгбек, які мали б загострювати, нічим не перевершують навіть не зовсім готових Мазрауї з Хакімі, які могли пропустити цей матч через травму. Де Брюйне поліз на кількох суперників – добився лише 17 втрати м’яча за свої 65 хвилин на полі. Мертенс метрів з 25 пробив, не дуже впевнений сейв запасного голкіпера Марокко. Якби Муніра частіше навантажували, могло б щось вийти. Але коли в тебе половина ударів з меж штрафного в активі опорника Онана (2 з 4), важко вимагати більшого, ніж занудні 0:0.

Сабірі замінив Хакімі на 67 хвилині, а вже на 73-й повторив гол Зієша з флангу, тепер уже лівого. Саїс і цього разу ледь не зробив усе, аби скасували через офсайд, обійшлося. І знову не надто впевнено зіграв Куртуа. Ну, ідентичний ж момент до скасованого гола, де висновки?! Вертонген після стандарту не влучає. А це вже просто ДОДОМУ. Якщо ви, перехвалені зірки з Бельгії, робите комусь послугу, ми цілком обійдемося без такої збірної на ЧС-2022. Божевільна атака з класним виносом голкіпера у фінальну третину поля, підіграшем Вітселя чужим, який використав Зієш, щоб віддати гольовий пас. Абухляль, ще один джокер, без проблем прошив Куртуа.

Максимович Назар

Recent Posts

Фанати Карпати відреагували на останній матч і знайшли антигероїв

У суботу, 18 травня, Карпати в домашньому матчі зіграли внічию з Лівим Берегом (3:3) в…

2 години ago

УПЛ U-19. Результати матчів 29-го туру

18 травня відбувся передостанній тур чемпіонату України серед команд U-19. Читати далі

2 години ago

Денис Попов: В другому таймі зробили заміни, перелаштувалися, і гра пішла в звичному руслі

Захисник київського "Динамо" Денис Попов в коментарі пресслужбі клубу поділився враженнями від матчу 29-го туру…

2 години ago

Володимир Тесля: Буткевич готує значне підсилення Полісся в літнє трансферне вікно

Віцепрезидент Полісся Володимир Тесля розповів, чи будуть влітку трансфери для першої команди:Читати далі

2 години ago

Віталій Первак: Нічия – позитивний результат для нас

Післяматчева пресконференція головного тренера київського “Лівого берега”.Читати далі

2 години ago

Крістіан Біловар: Нова тактика Динамо? Для першого разу непогано вийшло

Захисник київського "Динамо" Крістіан Біловар поділився враженнями від матчу 29-го туру чемпіонату України проти "Кривбасу"…

2 години ago