У Львові друга команда західної групи приймала першу. “Полісся” – єдиний колектив поточного чемпіонату, який ще не програвав

Перша ліга, 14-й тур.

Карпати Львів – Полісся Житомир  1 : 2.

0 – 1. Янаков – 14.

1 – 1. Тарануха – 48.

1 – 2. Морозко – 56.

Вил: Лень (Карпати) – 30хв друга жовта картка

“Карпати”: Льопка, Приймак, Болденков (Климець, 64), Дуць, І. Когут, Лень, Рябов, Чачуа, Кожанов (М. Когут, 64), Шах (Махнєв, 35), Тарануха (Сидун, 82).

Запасні: Фастов, Катрич.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

“Полісся”: Кудрик, Гітченко, Нестеров, Грицук, Шаповал, Морозко, Огіря, Кушніренко, Янаков (Вакула, 60), Шастал (Андрущенко, 84), Будківський.

Запасні: Яшков, Поспєлов, Микитюк, Петрук, Чередниченко, Кисленко, Волинець, Морговський, Червак.

Головний тренер – Юрій Калитвинцев.

На заключний матч 2022-го року головний тренер “Карпат” Андрій Тлумак провів дві зміни у порівнянні з поєдинком у Івано-Франківську. Замість Миколи Когута та дискваліфікованого Дениса Галенкова на гру проти “Полісся” вийшли Денис Кожанов та Олег Лень. Наставник житомирян виконав на одну зміну більше. Замість Вадима Червака, Яна Морговського та Нікіти Петрука з’явились Владислав Шаповал, Богдан Кушніренко та Андрій Нестеров.

Поєдинок розпочався активно та команди обмінялись моментами. Спочатку гості провели кілька небезпечних атак, але захист львів’ян зіграв надійно. Згодом була відповідь “зелено-білих”. Ростислав Тарануха отримав м’яч у штрафному майданчику та пробив – м’яч пролетів вище воріт. Однак рахунок відкрили житомиряни. Євген Морозко виконав подачу з правого флангу, м’яч зрикошетив від Валерія Болденкова прямо на голову Денису Янакову. Десятий номер житомирської команди переправив м’яч у сітку воріт “Карпат” – 0:1.

На 30-й хвилині “Карпати” залишились вдесятьох. Олег Лень отримав другу жовту картку та покинув межі поля. “Полісся” наприкінці першої половини зустрічі створили ще кілька моментів. Зокрема, Будківський пробивав головою з меж штрафного майданчика – м’яч пролетів поруч зі стійкою.

Вже на старті другого тайму карпатівці зрівняли рахунок. Іван Когут віддав передачу на Дениса Кожанова, а капітан “Карпат” вибіг віч-на-віч з кіпером “Полісся”. Кожанов не зумів переграти Кудрика, однак на добиванні першим опинився Тарануха, який і переправив м’яч у сітку воріт суперника – 1:1. Спочатку лайнсмен підняв прапорець та зафіксував офсайд у Кожанова, але рефері зустрічі Євген Арановський скористався підказкою арбітра VAR та зарахував взяття воріт. Офсайду в Кожанова не було.

Житомиряни зуміли знову вийти вперед у нашому матчі. Морозко вдало реалізував штрафний удар і зробив рахунок 1:2. Відразу в наступній атаці львів’яни могли відновити паритет. Кожанов виконав подачу з кутового, а Валерій Болденков завдав удару головою – гостей врятувала поперечка.

Попри те, що “зелено-білі” перебували в меншості, вони намагалися відігратися. Підопічні Андрія Тлумака створювали моменти біля воріт “Полісся”. Однак реалізувати свої нагоди карпатівцям не вдалося та матч завершився мінімальною перемогою гостей – 1:2.

Отож, житомирське “Полісся” займає першу сходинку в групі “А” – у них 40 очок. Львівські “Карпати” розташувалися на другому місці з 28-ма балами в активі.