У Києві третя команда східної групи приймала другу.

Обидва колективи прагнули на мажорній ноті завершити 2022 рік. Відзначимо, що у минулому турі завершилася безгольова серія “Оболоні”, яка тривала 222 хвилини. Проте, протистояння з “Металургом” не мало бути легким, адже запоріжці не програють вже шість ігор поспіль.

VBET UA Перша ліга. 14-й тур

“Металург” – “Оболонь” 1:2

Голи: Сад (14) – Чернов (36), Груша (57)

На перших хвилинах більше контролювали м’яч кияни, але без загострення у заключній третині поля. Натомість номінальні господарі забили зі свого першого моменту. Богдан Могильний віддав на Валерія Сада, який з-за меж штрафної пробив у кут – 1:0. Для 23-річного хавбека це четвертий гол у сезоні. Ще до перерви “пивовари” змогли відігратися. Байда двічі поспіль відбив удар Черненка, але Олександр Чернов опинився першим на добиванні і заштовхнув м’яч у сітку – 1:1. У першому таймі хотілося побачити більш конструктивного футболу, але без голів команди відпочивати все ж не пішли.

Досить жваво обидва колективи почали другу половину зустріч. Після розіграшу кутового гості забили. Чернов подав, а Віталій Груша з близької відстані головою пробив повз голкіпера – 1:2. Після забитого м’яча кияни продовжували контролювати хід зустрічі. У підопічних Микитина моментів не було. Хорошу можливість забити мав Краснопір, але його удар парирував Назар Байда.

Матч завершився перемогою “Оболоні”, яка виходить на перше місце у групі. “Металург” вперше за сім ігор програє.