У стартовому матчі чотирнадцятого туру зустрічалися “Діназ” та “Маріуполь”.

У “Маріуполя” залишався останній шанс перемогти у 2022 році. Проте, і “Діназ” також шість ігор поспіль не міг виграти. Мотивації на гру командам не бракувало. Погодні умови були не найкращі. Сніг та м’який газон заважав командам комбінувати, але це реалії сьогодення.

VBET UA Перша ліга. 14-й тур

“Діназ” – “Маріуполь” 1:4

Голи: Кос (86, пен) – Літовченко (38), Пантелейчук (48, 59), Доброхотов (55)

Повільний темп матчу мало кого здивував, адже від цих суперників не очікували яскравого футболу. Вся основна боротьба йшла у центрі поля. Номінальні господарі більше контролювали м’яч і саме вони створили перший момент у грі. Клименко з гострого кута пробивав, але переграти Якубенка не зміг. Підопічні Краснопьорова вирішили відмовитися від високого пресинга, яким вони вміло користувалия у попередніх іграх.

На 35-й хвилині Старенький віддав у штрафну, а Мораренко з вигідної позиції у площину воріт не влучив. У цьому епізоді відверто пощастило маріупольцям. Гості натомість свою єдину нагоді у таймі реалізували. Данило Літовченко увірвався до штрафної і з гострого кута закрутив м’яч у дальній кут – 0:1. Цей гол був єдиним до перерви.

На початку другого тайму гості збільшили свою перевагу. З ударом Доброхотова впорався Солдатенко, але Пантелейчук опинився першим на добиванні і пробив у верхній кут – 0:2. У цьому епізоді варто відзначити простріл Літовченка. На 55-й хвилині рахунок став розгромний. Солдатенко віддав прямо на Доброхотова, який з далекої відстані перекинув голкіпера і забив у порожні ворота – 0:3. Цей пропущений м’яч остаточно зламав вишгородців. Через чотири хвилини Пантелейчук красивим ударом пробив у дальній кут – 0:4. М’яч престижу підопічні Головка все ж забили. За гру рукою Булгакова арбітр призначив пенальті. Одинадцятиметровий реалізував Олег Кос – 1:4.

Таким чином, гра завершується розгромною перемогою “Маріуполя” – 4:1. Для останньої команди групи це дебютна у сезоні перемога.