Мундіаль-2022. Марокко та Хорватія сильнішого не виявили

Віце-чемпіони світу розпочали шлях на ЧС із протистояння з африканцями

Мундіаль-2022, група F. 1-й тур.

Марокко – Хорватія  0 : 0.

Хорватія прибула в Катар у статусі віцечемпіона світу, тому очікування від команди високі. Щоправда, за 4 роки стартовий склад серйозно змінився – сьогодні вийшли лише 4 футболісти (Ловрен, Модріч, Брозовіч, Перішіч), які розпочинали той фінал з Францією.

Марокко також розглядається реальним претендентом на вихід з групи. Африканці перед ЧС-2022 змінили тренера – Вахід Халілходжіч остаточно зіпсував стосунки з зірками. Натомість повернувся в збірну Зієш, який на правому фланзі сформував потужну зв’язку з Хакімі.

Суперники видали інтенсивний матч. Обидві команди підтримували хорошу динаміку, але грали майже без воріт. У перші пів години не було жодного удару з меж штрафного, а всі 4 спроби африканців були заблоковані. Перший момент виник лише в компенсований до першого тайму час – Влаховіч замикав простріл Соси. Там ідеально зіграв голкіпер.

Кожен намагався використати свої козирі. Марокканці робили акцент на правий край, де атаку активно підтримував Ашраф. У Хорватії все розпочиналося з Модріча, який сідав глибше за м’ячем і виводив на оперативний простір партнерів. Лука намагався щось придумати зі стандартів. Подачі створювали пожежі у штрафному Марокко, але знову без ударів.

До речі, Лука Модріч – перший гравець в історії, який зіграв на Євро та ЧС в трьох різних десятиліттях

Ближче до фінального свистка Хорватія ніби й підтискала суперника, однак Марокко грамотно тримало оборону. Африканці навіть шукали свій шанс попереду – Ашраф приклався здалеку. Суддя додав до другого тайму адекватні 6 хвилин, а фінальним свистком зафіксував нульову нічию.

Треті нулі на Мундіалі за добу – вчора в обід без голів зіграли Данія та Туніс, а ввечері не спромоглися забити Мексика та Польща.

Максимович Назар

Recent Posts

Маріно Пушич: Я дуже-дуже пишаюся всіма своїми футболістами, які грали сьогодні за таких обставин, хоч це, звісно, було важко для всіх

Головний тренер «Шахтаря» Марино Пушич прокоментував нічию з «Дніпром-1» (1:1) у 29-му турі УПЛ.Читати далі

18 хв. ago

Олександр Філіппов: Нічия – закономірний результат

Автор голу у ворота донецького «Шахтаря» форвард дніпрян Олександр Філіппов прокоментував підсумки гри проти гірників.Читати…

24 хв. ago

Матч Дніпро-1 – Шахтар увійшов до історії УПЛ як найдовший поєдинок

19 травня відбувся матч 29-го туру Української Прем'єр-ліги 2023/24 між командами «Дніпро-1» та «Шахтар» Донецьк.…

28 хв. ago

Олег Шандрук: Наша доля досі в наших руках і головах

Виконувач обов‘язки головного тренера рівненського Вереса Олег Шандрук поділився емоціями після заключної домашньої гри чемпіонату…

30 хв. ago

Тренер української команди вихопив червону та показав її арбітру

19 травня відбувся матч 9-го туру Першої ліги України у Групі вибування між командами «Металург»…

53 хв. ago

Стали відомі оцінки українців за останній тур АПЛ

В АПЛ відбувся останній, 38-й тур. У кількох матчах брали участь представники України.Читати далі

58 хв. ago