Журналіст Ігор Циганик не бачить жодних причин залишати Олександра Петракова у тренерському кріслі збірної України.

“Петраков не вийшов на чемпіонат світу. Мали ми можливість туди потрапити? Мали. Гра ніби була непогана, але потім ми програли Лігу націй. Якщо брати за результатом, то Петракова треба звільняти.

Ну як можна продовжувати контракт, якщо людина провалила чемпіонат світу. І особливо матч Ліги націй проти Шотландії (0:3) на виїзді. Його не можна було програвати. А Петраков захотів зіграти в те саме, що ми показали проти шотландців у плей-офф відбору на ЧС. Але вони підготувалися і цього разу прибили нас. Без шансів взагалі! Прибили чвертьфіналіста Євро. Із зірок, здається, не було лише Зінченка.

Оцінювати тренера потрібно за результатом. І тоді про що ми говоримо? Поразка від Шотландії в Лізі націй опустила нас у третій кошик і “мертву групу” відбору на Євро-2024. Ми могли уникнути “групи смерті”. Наразі Україна ризикує не вийти на чемпіонат Європи. Якщо ми не пройдемо кваліфікацію, то знову отримаємо сильну групу, тепер уже у відборі на ЧС-2026.

Двома матчами ми обрізали собі майбутнє. Я маю на увазі поразку Уельсу у відборі на ЧС-2022 та вищезгаданий програш Шотландії у Лізі націй”, – заявив Циганик у ефірі YouTube-каналу “Пряма червона”.