Чемпіонат світу 2022, перший раунд
23 листопада, 12:00, стадіон “Аль Байт” (Аль-Хор)
Суддя: Ф. Рапалліні (Аргентина)
Трансляція: MEGOGO

Марокко

Відбір на Чемпіонату світу не був складним для марокканської збірної. Африканці порівняно просто пройшли свою групу: усі матчі проти Гвінеї, Судану та Гвінеї-Бісау були виграні із загальним рахунком 20:1. Вражаюче? Якщо подивитися на рівень суперників, то цей результат був більш ніж прогнозованим. Далі був раунд плей-оф, де “леви” у двох матчах впоралися з ДР Конго (1:1 та 4:1) відповідно.

Однак, було б дуже неправильно сподіваються, що на Чемпіонаті світу рівень команди буде таким же високим, враховуючи серйозну планку, які поставлять як Бельгія, так і Хорватія. На перший погляд – лише Канаду можна віднести до тих збірних, у поєдинках із якими Марокко матиме усі шанси. Водночас, поєдинок сьогодні буде далеко не простим для африканців і розставить багато крапок над “і”.

Орієнтовний склад: Боно, Мазрауї, Саїсс, Агерд, Унахі, Амрабат, Буфаль, Зієш, Амаллах, Ен-Несірі.

Хорватія

У відборі команда заробила 23 очки, тим самим на один бал випередивши країну-терориста, Росію, з якою довелося грати в одній групі. Також підопічні Далича залишили позаду Словенію та Словаччину, які набрали по 14 балів. Крім цього, вдалося перемогти Кіпр та Мальту – вони й так не становили особливої ​​небезпеки для хорватів.

Тепер команда є однією з фаворитів групи з великими шансами на прохід у плей-оф. Варто розуміти, що саме матч із Марокко багато в чому буде вирішальним, адже є велика частка ймовірності, що саме ці команди претендуватимуть на друге місце у таблиці. Чи вдасться підопічним Далича впоратися з таким завданням – ми побачимо вже завтра.

Орієнтовний склад: Лівакович, Соса, Гвардіол, Шутало, Юранович, Ковачич, Брозович, Модріч, Перішич, Лівайя, Влашич.