Головний тренер “Вереса” Юрій Вірт прокоментував поразку своєї команди (0:1) у матчі 14-го туру УПЛ з “Динамо”.

— Насамперед хотів би привітати “Динамо” із перемогою. Вийшла бойова гра. У першому таймі ми організовано дисципліновано діяли в обороні. До гола у “Динамо” не було жодного моменту біля наших воріт. Але потім такий момент ми створили собі самі. Після невдалого ауту виконання Циганкова вирішило, як виявилось, долю матчу.

Пропустивши гол, ми стали грати агресивніше, стали пресингувати суперника, непогано володіли м’ячем, але таких гольових моментів у першому таймі так і не створили.

У перерві я попросив хлопців продовжувати грати у такому ж ключі. І в другому таймі ми мали два моменти. Спершу Дахновський не влучив у ворота, потім було вдале стандартне становище.

Наприкінці матчу “Динамо”, зрозуміло, мало перевагу, оскільки ми почали грати в авантюрний футбол, хотіли зрівняти рахунок. У цій ситуації “Динамо” могло забити нам другий, але Когут врятував.

Претензій до команди я не маю. Хлопці віддали всі свої сили та виконували встановлення на матч. Такому супернику треба забивати, а розраховувати на 0:0 у матчах із грандами дуже складно. Сьогодні ми не забили голів. Важко нам це дається саме у матчах проти гандів, не вдається розкрити їхню оборону. Але й до нашої оборони я не маю претензій за підсумками сьогоднішнього матчу. Зіграли на потрібному рівні.

— Ви зіграли з “Шахтарем” та “Динамо”. Порівняйте ці дві команди.

— Схожі матчі вийшли для нас. І за грою, і за результатом, нехай ми “Шахтарю” й 0:2 поступилися. Наші індивідуальні помилки позначаються на результаті. А так ми надійно обороняємося. Ось сьогодні: елементарний аут, але помилка, і за 10 секунд гол. Те саме було з “Шахтарем”: голи пропустили після індивідуальних помилок. Клас футболістів у суперника вищий, то незаперечно. На щось розраховувати у цих матчах ми могли за рахунок організованої гри в обороні та швидкісних атак.

В обороні, повторюся, ми добре зіграли. Але на атаку ще треба працювати. Щоб створювати моменти та, тим більше, щоб забивати голи. Сьогодні мали півтора моменти. Дахновський повинен був забивати І ми б подивилися, як почала б розвиватися ситуація при рівному рахунку на табло. Щоб відбирати очки у грандів, ми маємо забивати голи.