Екс-тренер “Роми” Паулу Фонсека розповів Sky Sport Italia, що після того, як у Римі його змінив Жозе Моуріньо, взаємини двох португальських тренерів не зіпсувалися, повідомляє Football Italia з посиланням на сайт інсайдера Джанлуці ді Марціо.

Фонсека працював із “Ромою” з 2019 по 2021 рік, а за кілька тижнів до закінчення терміну його контракту було оголошено, що Моурінью візьме на себе управління командою наступного сезону:

– Коли йшов із “Роми”, ми обмінювалися повідомленнями, я розумів ситуацію, і найбільше цінував чесність Моурінью зі мною. Я добре знав, що відбувається. Тьяго Пінто – людина, яку дуже поважаю, вона чудово працює в “Ромі” і завжди була дуже чесна зі мною. Коли я тільки-но приїхав, було важко, бо складно працювати, коли немає спортивного директора, який контролює все, але прийшов Пінто і налагодив процес. “Рома” відрізняється від інших клубів, має дивовижні тіфозі, тому всі ми знаємо, що бути тренером “Роми” непросто – це, як і раніше, унікальний момент у кар’єрі тренера. А Фрідкінси хотіли розпочати з нуля та інвестували у тренера, який багато вигравав. Це природно, – розповів Фонсека.

Американські власники “Роми” в результаті не помилилися зі зміною одного португальського тренера на іншого – Моуріньо, за допомогою спортдира Пінту, у своєму дебютному сезоні з “джало-росі” виграв перший розіграш нового трофею УЄФА – Лігу конференцій, ставши першим тренером, який виграв всі європейські кубки і приніс “Ромі” перший трофей на європейському рівні (раніше імляни були фіналістами Кубка європейських чемпіонів та Кубка УЄФА). А Пауло Фонсека після річної відпустки прийняв французький “Лілль” з Ліги 1.