Колишній гравець збірної України Юрій Дмитрулін прокоментував звільнення українською армією міста Снігурівка в Миколаївській області.

— Мені 9 листопада із самого ранку почали писати, що вже підняли український стяг над стадіоном в Снігурівці, але я прискіпливо поставився до цих повідомлень, адже знав, що там дуже міцно засіли орки. Це такі повідомлення, коли з’являється надія, проте є різниця між цим та офіційними джерелами.

 А коли я побачив відео із центру міста, коли люди з прапорами та квітами зустрічали наших бійців, то тоді в мене була просто неймовірна радість, адже це моє рідне місто. Там залишилися мої сімейні зв’язки, друзі та перший тренер із жінкою, тому я дуже зрадів.

— Тобто, ви не сильно довіряли першим повідомленням, бо не хотіли давати собі марну надію, на випадок, якщо ця інформація не правдива?

— Неофіційні повідомлення, ви розумієте, то таке, а коли про це говорять на телебаченні, офіційні особи, то тоді можна вірити. Останній місяць я мав цю надію, що ось-ось і звільнять, адже постійно обговорювали Снігурівку в новинах, але слава нашим ЗСУ, що викинули окупантів з міста. Вони їм все постачання відрізали. Ні палива, ні їжі в окупантів не було. Наші не залишили оркам ніяких варіантів, окрім втечі з містечка.

— Як змінилася Снігурівка за період окупації. Можете оцінити масштаби руйнування і як було до та після?

— Я відверто скажу, що сам не бачив масштабів руйнувань, бо я там не був, але з розмов знаю, що дуже сильно побили місто. Спочатку окупанти більш-менш нормально ставилися до населення, але потім відношення погіршувалося.

Доходило до того, що напивалися та просто розстрілювали будинки. Просто знущалися з населення. Я думаю, що руйнувань багато, але знаю, що все буде гаразд, бо ми відбудуємо це місто, – сказав Дмитрулін.