Захисник Буковини Кирило Прокопчук відповів на питання клубної пресслужби

Перед початком нового сезону у Першій лізі Буковин підсилилась багатьма новачками. Один із них – 24-річний центральний захисник Кирило Прокопчук, який має досвід виступів у складі Олександрії у Прем’єр-лізі. Також центрбек захищав кольори житомирського Полісся та ФК Краматорськ у Першій лізі. У сезоні 2022/23 Прокопчук закріпився у якості основного гравця лінії оборони чернівецької Буковини.

– У сезоні 2020/21 ти захищав кольори житомирського Полісся, в якому був основним центрбеком команди. Що можеш цікавого розповісти про цей клуб?

– Період виступів у житомирському Поліссі завжди згадую з теплотою. У нас тоді підібрався хороший колектив на чолі з кваліфікованим тренерським штабом. У Житомирі люди люблять футбол, завжди підтримують свою рідну команду. У Поліссі – амбітний президент, завдяки якому клуб стрімко розвивається і ставить перед собою серйозні завдання.

– Після нетривалого перебування у ФК Краматорськ ти підписав контракт з Буковиною. Як виник варіант із чернівецьким клубом?

– У зв’язку з початком повномасштабної війни ФК Краматорськ призупинив свої виступи у чемпіонаті України. Деякий час я був без команди. Якось мені зателефонував асистент головного тренера Буковини Григорій Чурілов, з яким я знайомий ще по роботі у Поліссі. Після розмови з ним та головним тренером вирішив переїхати в Чернівці.

– Які враження від перебування у Буковині? Поточне місце команди в турнірній таблиці вважаєш закономірним?

– Враження дуже хороші. Атмосфера у Буковині чудова. Не влаштовують тільки наші результати та місце у турнірній таблиці. Вважаю, що ми можемо і повинні грати краще.

– Які очікування від матчу з Поліссям? Кого можеш виділити з гравців житомирського клубу?

– Завжди цікаво перевірити свої сили у грі з лідером чемпіонату, тому з нетерпінням очікуємо на матч з Поліссям. Житомиряни ще не програвали у цьому сезоні, також у них найбільша кількість забитих та найменша кількість пропущених м’ячів, тому важко виділити якихось конкретних гравців. У Поліссі на кожній позиції грають кваліфіковані виконавці.

– Які твої сильні сторони і що саме хотілося б удосконалити в ігровому плані?

– Завжди потрібно працювати над собою, ніколи не можна зупинятися на досягнутому. Потрібно покращувати свої слабкі сторони та вдосконалювати сильні, щоб розвиватися і рухатися вперед.

Пресслужба ПФЛ за матеріалами ФК Буковина