У матчі 12 туру УПЛ київське “Динамо” з рахунком 3 : 1 перемогло “Олександрію”.

Українська Прем’єр-ліга. 12 тур.

«Динамо» – «Олександрія» – 3:1

 1:0 – 10 Буяльський, 2:0 – 73 Лонвейк, 3:0 – 89 Шепелєв, 3:1 – 90+2 Шулянський.

 Дубінчак (32), Циганков (70), Ванат (71) – Цуріков (29)

«Динамо»: Нещерет, Кендзьора (Караваєв, 84), Сирота, Забарний, Дубінчак (Вівчаренко, 69), Шепелєв, Сидорчук, Буяльський (Гармаш, 60), Циганков, Кабаєв (Лонвейк, 69), Ванат (Бєсєдін, 84)

У запасі: Бущан, Ігнатенко, Кравченко, Вівчаренко, Попов, Гармаш, Андрієвський, Караваєв, Лонвейк, Перріс, Кулач, Бєсєдін

«Олександрія»: Білик, Мірошниченко, Бабогло, Бондаренко, Цуріков, Ковалець (Кобзар, 78), Демченко, Кожушко, Калітвінцев (Авагімян, 54), Рибалка (Дришлюк, 78), Третьяков

У запасі: Горох, Мельник, Дришлюк, Авагімян, Костишин, Шулянський, Мартинюк, Копина, Кобзар, Скорко, Єрмаков, Мустафаєв

«Олександрія» дуже сміливо розпочала цей матч, фактично перевівши гру на половину поля «Динамо», але нічого небезпечного біля воріт Нещерета гості в дебютному відрізку зустрічі не створили. А от кияни свій перший же момент в атакі реалізували: на 10-й хвилині матчу Циганков прорвався правим флангом, від лицевої лінії виконав знижку назад на Буяльського і той ударом одразу метрів з 14-ти відправив м’яч у сітку — 1:0.

Повівши в рахунку, «Динамо» перевело гру на половину поля «Олександрії», і деякий час гостям довелося грати лише на оборону. Але до реальної гостроти динамівці своєю перевагою не доводили. У цьому відрізку матчу можна відзначити лише сольний рейд Дубінчака через півполя, що завершився ударом з лінії штрафного майданчика — Білик зіграв надійно і накрив м’яч. А ось пізніше, коли «Олександрія» зуміла трохи відсунути гру від своїх воріт, «біло-сині» були набагато ближче до гола — це Кендзера прострілив з правого флангу, у воротарській площі Ванат вже, здавалося, відправляв м’яч у ворота, але Бобогло останній момент у підкаті зумів таки перевести гру на кутовий.

Наприкінці першого тайму «Олександрія» зуміла перехопити перевагу, і двічі мала шанс зрівняти рахунок. Спершу, на 38-й хвилині зустрічі в результаті флангової атаки своєї команди Калитвинцев пробивав з близької відстані з правої частини штрафного майданчика, але Нещерет виручив «Динамо». А через три хвилини Цуріков завдав підготовленого удару метрів з 25-ти, і м’яч пролетів за півметра від штанги воріт киян. І на цій події першого тайму вичерпалися.

Другий тайм активніше розпочав «Динамо», але саме «Олександрія» створила співаний після перерви гольовий момент — це Авагімян на 62-й хвилині зустрічі завдав два поспіль удару по воротах киян: перший — метрів з 18-ти, другий — уже з-за меж штрафного площі, але в обох випадках блискуче зіграв Нещерет.

Втім, динамівці продовжували володіти перевагою, і на 73-й хвилині зуміли оформити другий гол: завдяки передачі Ваната, Циганков прорвався лівим флангом, виконав передачу трохи назад на Лонвейка, що набігав, і той ударом одразу з лінії штрафної відправив мяч у сітку — 2:0.

Залишок матчу пройшов на половині поля «Динамо», і треба визнати, що гості демонстрували величезне бажання принаймні скоротити рахунок. Однак, в підсумку, гол знову забили підопічні Луческу: футболісти «Олександрії» не розібралися після кутового, м’яч опинився у Шепелєва, той увірвався в штрафну, холоднокровно обіграв Цурікова і ударом з кута воротарської увігнав м’яч під перекладину — 3:0. Але останню крапку в матчі поставили гості: у компенсований час другого тайму Нещерет, паруючи на удар по своїх воротах, відбив м’яч прямо на Шулянського і той зіграв на добиванні — 3:1.

В результаті, «Динамо» після десяти зіграних матчів набрало 19 очок, і змогло переміститися на 5-е місце в турнірній таблиці чемпіонату України. Від лідируючого «Дніпра-1» киян відокремлює 12 очок, але при цьому дніпряни зіграли на один матч більше.

У наступному турі на «Динамо» чекає ще один домашній матч — з ковалівським «Колосом». Ця зустріч відбудеться у найближчу неділю, 13 листопада (початок — о 15:00), і також пройде на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.