Прімера. 14-й тур
10 листопада, 22-30. Мадрид. “Сантьяго Бернабеу”
Арбітр: Сесар Сото Градо
Трансляція: MEGOGO, Volia TV

Реал

Велика спокуса списати поразку “Реала” від “Райо” (2:3) на випадковість, але це не так. Це все через втому. Команда в Анчелотті немолода, лава коротка – і в листопаді Мадрид уже не добігає у всіх епізодах, як він це робив у серпні-вересні.

Повернення на “Сантьяго Бернабеу” у такій ситуації – гарна новина. Цього сезону “Реал” ще не програвав удома, трибуни додають йому сил, хоча нюанси теж є. Наприклад, Мадрид пропускав мінімум гол у всіх останніх 6 домашніх матчах.

По “Вершкових” б’є відхід Каземіро, а також переведення Вальверде в напад. Плюс команді важко регулярно грати без центрфорварда, а Бензема цього сезону лікується більше, ніж грає. Все це на поверхні, і в разі невдачі, наприклад, з “Ліверпулем”, в Мадриді згадають про набір відмазок. Але “Кадіс” – це інше. Тут жодне виправдання не спрацює, і хоч би як було важко чемпіону, він зобов’язаний перемагати.

Кадіс

“Кадіс” мав жахливий старт сезону, але далі команда почала зубами чіплятися за кожен шанс, і зараз лише погана різниця голів відокремлює “Субмарину” від рятівного 17-го місця.

“Кадіс” – найгірша атака чемпіонату, ось його головний бич. У 13 турах південці забили лише 8 разів. Їхній класичний виступ ми могли спостерігати в суботу на полі “Хетафе”: мінімум небезпечних шансів, багато боротьби, три вилучення та підсумкові 0:0. При цьому був у “Кадіса” і один феєричний виступ – два тижні тому “Субмарина” на 99-й хвилині дотиснула сам “Атлетіко” (3:2).

“Реалу” треба пам’ятати про той матч. У “Кадіса” немає явних зірок, але хлопці, на кшталт Собріно, Бонгонда, Еспіно та Лосано чудово підходять для контратак, а ще вони невтомні. Чим довше “Кадіс” зможе утримувати зручний рахунок, тим сильнішим він ставатиме, тож чекаємо натиск “Реала” вже зі старту, поки Модріч з Кроосом свіжі. Від того, як “Кадіс” протримається перший тайм, у цьому матчі залежатиме майже все.

“Реал Мадрид” – “Кадіс”: статистика особистих зустрічей

Після підвищення у класі у 2020 році “Кадіс” лише раз програв “Реалу” у чотирьох матчах! Було це ще у квітні 2021-го.

У той же час минулого сезону “Субмарина” зіграла проти Мадрида найкраще в Ла Лізі – 1:1 вдома та 0:0 на “Бернабеу”. Вже тільки з цієї причини ні про яку недооцінку не може йти мова.

Турнірне становище команд

Реал Мадрид – Кадіс. Анонс та прогноз матчу Прімери на 10.11.2022 - изображение 3

Орієнтовні склади

“Реал” продовжує грати без Каріма Бензема – і це головна втрата, яка особливо сильно б’є по Мадриду в матчах із “закритими” командами. Також відзначаємо травму Антоніо Рюдігера, яка відкриває дорогу в основу Едеру Мілітао.

У “Кадіса” всі втрати стосуються оборони, і це погано перед грою з грандом. Особливо болюча травма Фалі Хіменеса, але і Чуст, і Мбайє, і Сальдуа теж знадобилися б.

“Реал”: Куртуа – Карвахаль, Мілітао, Алаба, Менді – Модріч, Чуамені, Кроос – Вальверде, Родріго, Вінісіус

“Кадіс”: Ледесма – Карселен, Кала, Хосе Марі, Еспіно – Окампо, Феде, Алекс, Бонгонда – Собріно, Лосано