Французи залишилися загалом задоволені жеребкуванням плей-оф Ліги Європи. Незважаючи на те, що вони вважають «Шахтар» гідним суперником, усі розуміють, що український клуб — це один із найкращих (якщо не найкращий) варіантів, виходячи з того, на кого міг потрапити «Ренн» у плей-оф.

Хтось уже порівнює «Динамо» із «Шахтарем». Хтось згадує, як «Ренн» погано зіграв із «гірниками» у Кубку УЄФА, а хтось розповідає про те, що «Шахтар» — це команда одного гравця — Мудрика. Тому вони сподіваються, що взимку талановитий футболіст буде проданий до топ-клубу Європи.

Lovitice: Хороше жеребкування для «Ренна». Найкращий варіант із усіх можливих. Не хочу поспішати з висновками і закликаю не робити «Ренн» фаворитом цього протистояння. На мій погляд, шанси у команд у цій парі 50 на 50.

Jaune: Після такого убогого та жахливого «Динамо», яке не хотіло грати у футбол, матчі з «Шахтарем», який грає в атакуючий футбол, будуть справжнім святом. Бачив їхні ігри з «Реалом» та можу лише похвалити українців за сміливу гру. Думаю, що це будуть дуже цікаві матчі.

Redfoot: Дуже важливо серйозно поставитися до цього суперника. Вже читав думки щодо того, що якщо ми легко виграли у «Динамо», то зможемо обіграти і «Шахтар». Це неправильний підхід. «Динамо» — це середняк чемпіонату України, а «Шахтар» — один із лідерів. Це вже багато про що говорить.

Yves: Що я знаю про сучасний «Шахтар»? Мудрик, Мудрик та ще раз Мудрик. Це головна зірка всього українського футболу. Людина, яка допомогла донецькому клубу посісти третє місце і вивів «Шахтар» до Ліги Європи. Було б цікаво подивитися на цього гравця наживо.

MA76: 17 років тому ми вже грали з «Шахтарем». То справді був феноменальний провал. Незважаючи на те, що «Ренн» зміг пробитися до єврокубків, той сезон хотілося забути якнайшвидше. Як можна було програти усі 4 матчі у групі з такими слабкими суперниками, включаючи «Шахтар»? Впевнений, що зараз усе буде інакше. На цей раз ми вже фаворити.

Bertissy: Я не стежу за українським футболом, тому спитаю у тих, хто розуміється: «Шахтар» сильніший за «Динамо»? Чи варто нам побоюватися цієї команди, чи чекати такого ж огидного футболу, як у матчах з київським клубом? Не хотілося б знову на таке дивитись.

Syhe: «Ренн» не зможе обіграти «Шахтар», якщо український клуб не продасть Мудрика взимку. Цей хлопець вже є справжньою зіркою європейського футболу. Кажуть, що він піде у топ-клуб узимку за 70 мільйонів євро. Сподіваюся, що це правда, це спростило б завдання виходу в наступний раунд.

Jaivu: «Ренну» залишився лише шкодувати, що він не зміг обіграти «Фенербахче» у Стамбулі. Тоді б турецький клуб зараз думав про те, як пройти до наступного раунду. «Шахтар» — нормальний варіант, але навіть такий суперник може перешкодити нам пройти далі.

Ringarde: «Ренн» пройде далі. «Шахтар» навіть по ходу сезону сильно здав. Я бачив огляди їхніх матчів у Лізі чемпіонів. З кожною грою вони виглядали все гірше та гірше. Думаю, що війна в Україні дуже позначається на команді. Початковий запал та мотивація показати себе вже зникли. А далі буде лише гірше для українців, адже на їхню країну чекає важка зима. А це теж позначатиметься на грі «Шахтаря».

Moimo: Якщо «Ренн» гратиме так, як з АЕК, то він не пройде далі. «Шахтар» набагато сильніший за «Динамо», АЕК і навіть «Фенербахче». Це вже зовсім інший рівень. Щоб пройти далі, потрібно зіграти у свій найкращий футбол. Залишається сподіватися, що ми підійдемо до цих матчів у гарній ігровій формі.

4ever: У «Динамо» тренер скиглій, який змусив гравців повірити в те, що є об’єктивні причини програвати в кожному матчі. Коли я слухав пресконференції Луческу після матчів із «Ренном», то мені було соромно за нього. Він утомився від футболу, як він міг мотивувати команду? А ось тренер «Шахтаря» вперше працює у такій сильній команді, він мріє проявити себе і тому його гравці показують дуже симпатичний футбол. Не варто навіть намагатись порівнювати ці дві команди.

Concecutive: Ті, хто вважає, що «Ренн» вже може думати про наступний раунд… Ви це серйозно? Ви хоч знаєте, що «Шахтар» чудово грав проти «Реала», найсильнішого клубу Європи? Чи ви думаєте, що якщо в Україні війна, то всі гратимуть так погано, як «Динамо»?

Pupipool: «Ренн» має шанс пройти далі. Суперник сильний, але це не «Ювентус» і не «Барселона». До того ж якщо взимку з «Шахтаря» піде Мудрик, то він стане одразу вдвічі-втричі слабшим. І я не жартую. Цей футболіст не просто головна зірка «Шахтаря», він той, хто робить результат своєю грою.

Lolo: Слабше «Шахтаря» хіба що «Спортінг». «Аякс», «Баєр» та «Зальцбург» на такому ж рівні грають. Тому «Ренн» може бути задоволений жеребкуванням. Це не означає, що ми обов’язково пройдемо в наступний раунд, але шанси набагато вищі, ніж якби ми грали проти «Барселони» чи «Ювентуса».

Ouisti: Зараз уже мало хто пам’ятає, але «Ренн» 17 років тому грав із «Шахтарем» у Лізі Європи, хоча тоді цей турнір мав назву Кубок УЄФА. На груповому етапі українці виграли 1:0 і посіли друге місце у групі. «Ренн» же програв усі 4 матчі та фінішував на останньому місці з 0 очок. Але українцям це не допомогло, бо наступного раунду вони одразу ж вилетіли від «Лілля». Як давно це було. Зараз уже все змінилося на краще для нас.

Sel: Хороше жеребкування для «Ренна». Думаю, «Шахтар» — це команда приблизного такого ж низького рівня, як і «Динамо». Якщо це справді так, то у нас не виникне жодних проблем. Очікую, що «Ренн» зможе виграти обидва матчі в українців і пройде в наступний раунд без жодних проблем.

Vampiry: Скажу так: «Ренн» має шанс пройти далі. Але це буде дуже складне протистояння. «Шахтар» буде налаштований на те, щоб пройти якнайдалі в Лізі Європи. Вони дуже серйозно поставляться до цих матчів. Не чекайте, що українці недооцінять «Ренн». Боюся, що вони можуть нас неприємно здивувати.

Ricoo: «Шахтар» — це вам не «Динамо», це зовсім інший рівень! Хто бачив матчі українців із «Реалом», той не посміхатиметься після жеребкування. Як взагалі можна порівнювати ці два клуби? Ви ж не порівнюєте «Барселону» та «Осасуну»? Давайте серйозніше ставитися до своїх суперників. Інакше потім дуже боляче усвідомлюватиме, що ми не змогли пройти далі.

Waher: «Ренн» може пройти далі, якщо серйозно віднесеться до «Шахтаря». Але треба розуміти, що це буде наш найсильніший суперник у єврокубках цього сезону. Якщо українці будуть грати так, як у матчі з «Реалом», то «Ренн» матиме великі проблеми. Але загалом є відчуття, що наш клуб все-таки сильніший за українців, тому в цьому протистоянні все залежатиме від нас.

Fleurde: Матчі із «Шахтарем» будуть захоплюючими. Українці грають у яскравий атакуючий футбол, але часто помиляються в обороні. «Ренн» теж багато пропускає і багато забиває. Хотілося б, щоб Мудрик залишився у «Шахтарі», він може стати справжньою окрасою цього протистояння. Про цього футболіста зараз говорять усі експерти та журналісти. Дуже хочеться подивитися на нього у матчах із «Ренном».