Коментатор Setanta Sports та журналіст Ігор Бойко у своєму телеграм-каналі прокоментував ситуацію з можливою втратою київським «Динамо» Віктора Циганкова.

Ігор Суркіс прямо говорить, що Циганков буде не дуже гарною людиною, якщо дозволить собі піти з Динамо у якості вільного агента.

Ба більше: він буде зрадником.

Зрадником не Динамо, можливо, трохи його особисто, але точно зрадником тих дивних зносин, які існують в українському футболі та майже не зустрічаються деінде.

Ярмоленко свого часу підписав контракт, аби недайбоже не піти безкоштовно, Коноплянку не продали, зрештою, але коли він йшов до Севільї, то ледь не мав офіційного боргу перед Коломойським.

І ось тепер Циганков стикнувся з цим, що йому не можна спокійно піти з Динамо у якості вільного агента, бо тоді він буде поганим сином. Гнилим яблуком.

Та ж ситуація може й спіткати й Довбика, контракт якого закінчується за рік, та Дніпро-1 хоче продовження. Мабуть, з таким приводом теж.

Не підпиши контракт, щоб ми тебе дорожче продали, а підпиши контракт, щоб не піти з рідного клубу безкоштовно. Або ж, щоб ми знову ставили неринкову ціну, яку готовий заплатити тільки той клуб, куди ти не захочеш піти все одно.

Не хочеться навіть говорити про те, хто правий, а хто винний; кого жаліти, а кого звинувачувати. Але український футбол у цьому аспекті дуже відрізняється від класичного європейського чи американського спорту. Він такий непрофесійний, він такий… людяний.