“Найкраща команда групи”, як “Динамо” назвав головний тренер Мірча Луческу, програла у цій групі п’ятий матч з шести і нарешті відмучилась у Європі.

Coup de grace (“удар милосердя”) наніс турецький “Фенербахче”, котрий ще кілька місяців тому вилітав з Ліги чемпіонів саме від “Динамо”. Рівень деградації київської команди цілком очевидний. Що ще потрібно зробити, щоб Мірча Луческу нарешті згадав про власну честь і совість та покинув команду? Кому ще треба програти і якої ганьби зазнати, щоб румунський тренер зрозумів, що він тут себе повністю вичерпав? Скільки ще він буде плакатися через постійні переїзди і втому своїх гравців? Чи “Шахтар” не їздить постійно туди-сюди? То як він взяв шість очок у групі Ліги чемпіонів? Чи “Дніпро-1” десь на сонячних пляжах засмагає? Але команда якось зуміла вийти у плей-офф Ліги конференцій. І лише бідолашне “Динамо” страждає і страждає.

Слухайте, а може Луческу просто не може піти з “Динамо”? Може, він дав комусь незламну обітницю чи підписав контракт з Суркісом власною кров’ю? Бо чим ще можна пояснити таку впертість, з якою клуб і тренер тримаються один за одного тоді, коли вода вже заливає капітанську рубку? Разом вони точно потонуть, а якщо розірвуть зв’язок, то корабель ще може зберегти сяку-таку плавучість. Зрештою, ельфа-домовика Добі звільнили від виконання його обов’язків, коли подарували шкарпетку. Важко сказати, чи це допоможе, але спробувати точно варто. Цікаво, пару житомирських має піднести Сергій Сидорчук на правах капітана команди?

Це все було б дуже смішно, якби не було так сумно. Великий за українськими мірками клуб перебуває у крутому піке, а капітан літака та його власник й далі вдають, що все просто чудово. Якщо вірити словам Луческу, то “Динамо” – краща команда своєї групи в Лізі Європи, котра лише через постійні переїзди набрала 1 очко і втратила 17 інших балів. Буквально сьогодні “Динамо Київ Inside” зазначило, що в клубі панує надзвичайно нервова атмосфера, коли у гравців та тренера дуже натягнуті стосунки. Кажуть, що взимку буде відставка. Але ж до зими ще є кілька турів УПЛ. Мабуть, Луческу буде втілювати в них свою “рожеву” мрію – позбавить “Динамо” єврокубків, щоб його наступнику не доводилося грати у цих ненависних матчах посеред тижня. Ох, і заживе ж тоді “Динамо”!

Ігор Цвик, головний редактор Sportanalytic.com